М’ясні пиріжки: смачні і соковиті з м’ясом

М’ясні пиріжки завжди були і залишаються однією з найсмачніших закусок, які можна просто подати в якості перекусу, доповнення та відмінної страви на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • молоко тепле, 200 мл
  • борошно, близько 380 г
  • сіль
  • цукор, 1 ст.л
  • дріжджі, 0.5 ч.л
  • олія соняшникова, 60 г
  • яйце, 1 шт
  • фарш яловичий або за смаком, 350 г
  • цибуля, 1 шт
  • сіль, кумін і паприка по 0.5 ч.л
  • сметана, 1 ст.л
  • жовток, 1 шт
  • сир, 40 гр

Приготування:

  1. У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі, пару ложок борошна, залишаємо до активації і появи пінної шапочки.
  2. Просіваємо борошно і виливаємо в нього опару, яйце і олію. Вимішуємо м’яке тісто.
  3. Порада: все борошно відразу не вмішуємо, трохи залишаємо і досипати частинами, щоб не переборщити.
  4. Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  5. Фарш заправляємо тертою цибулею, сіллю і іншими спеціями.
  6. Обминаємо тісто і вимішуємо на столі, присипаному борошном.
  7. Ділимо на порційні шматочки, скачуємо колобки, накриваємо, щоб не підсихали.Краще, чим біляші. М'ясні пиріжки: смачні і соковиті з м'ясом
  8. Кожен колобок розкачуємо в невеликий коржик по краях робимо надрізи.Краще, чим біляші. М'ясні пиріжки: смачні і соковиті з м'ясом
  9. В середину кладемо порцію фаршу, надрізи внахлест накриваємо зверху і защипуємо краї. Виходить пиріжок.Краще, чим біляші. М'ясні пиріжки: смачні і соковиті з м'ясом
  10. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин.
  11. Збиваємо жовток і змащуємо пиріжки.Краще, чим біляші. М'ясні пиріжки: смачні і соковиті з м'ясом
  12. Змішуємо сметану і сир, намазуємо на фарш.Краще, чим біляші. М'ясні пиріжки: смачні і соковиті з м'ясом
  13. Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.Краще, чим біляші. М'ясні пиріжки: смачні і соковиті з м'ясом

М’які і повітряні, ароматні пиріжки з соковитою і не пересушеною м’ясною начинкою змітають зі столу дуже швидко, тому беріть продукти в подвійному розмірі і печіть багато.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: