М’ясні пиріжки: смачні і соковиті з м’ясом
від Denzhyttya
25 Жовтня, 2021
М’ясні пиріжки завжди були і залишаються однією з найсмачніших закусок, які можна просто подати в якості перекусу, доповнення та відмінної страви на святковий стіл.
Інгредієнти:
- молоко тепле, 200 мл
- борошно, близько 380 г
- сіль
- цукор, 1 ст.л
- дріжджі, 0.5 ч.л
- олія соняшникова, 60 г
- яйце, 1 шт
- фарш яловичий або за смаком, 350 г
- цибуля, 1 шт
- сіль, кумін і паприка по 0.5 ч.л
- сметана, 1 ст.л
- жовток, 1 шт
- сир, 40 гр
Приготування:
- У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі, пару ложок борошна, залишаємо до активації і появи пінної шапочки.
- Просіваємо борошно і виливаємо в нього опару, яйце і олію. Вимішуємо м’яке тісто.
- Порада: все борошно відразу не вмішуємо, трохи залишаємо і досипати частинами, щоб не переборщити.
- Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Фарш заправляємо тертою цибулею, сіллю і іншими спеціями.
- Обминаємо тісто і вимішуємо на столі, присипаному борошном.
- Ділимо на порційні шматочки, скачуємо колобки, накриваємо, щоб не підсихали.
- Кожен колобок розкачуємо в невеликий коржик по краях робимо надрізи.
- В середину кладемо порцію фаршу, надрізи внахлест накриваємо зверху і защипуємо краї. Виходить пиріжок.
- Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин.
- Збиваємо жовток і змащуємо пиріжки.
- Змішуємо сметану і сир, намазуємо на фарш.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.
М’які і повітряні, ароматні пиріжки з соковитою і не пересушеною м’ясною начинкою змітають зі столу дуже швидко, тому беріть продукти в подвійному розмірі і печіть багато.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua