М’ясний пиріг-хвилинка: швидкий рецепт без метушні з тістом
від Denzhyttya
16 Травня, 2022
Усі приготування м’ясного пирога-хвилинка у мене забрали максимум 30 хвилин. Зате я отримую ціле деко ситної м’ясної випічки.
Інгредієнти:
- Вода – 250 мл
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Пшеничне борошно – 400-450 г
- Вершкове масло – 290 г
- Картопля – 4 шт.
- Яловичий фарш – 300 г
- Цибуля – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Молоко – 100 мл
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Приготування:
- Розчиніть у воді цукор та 1 ч. л. без верху солі. Додайте борошно і 50 г розм’якшеного вершкового масла, замісіть м’яке тісто. Накрийте плівкою і залиште на 10 хвилин.
- Розділіть тісто на 8 рівних частин і скачайте кожну в кулю. Знову накрийте та дайте трохи відпочити. Після цього розкачайте кулі максимально в тонкі прямокутні пласти (листи повинні просвічуватися), підсипаючи борошно.
- Розтопіть на сковороді 20 г вершкового масла і обсмажте на ньому фарш, встановивши середній нагрів. Додайте нарізану невеликими кубиками цибулю і готуйте 5 хвилин. Наприкінці всипте паприку, сіль та перець. Відваріть картоплю і розімніть у пюре разом з 20 г вершкового масла, посоліть і поперчіть.
- Розтопіть 150 г вершкового масла. Змастіть ним форму для запікання, на дно викладіть 4 листки тіста, змащуючи кожен розтопленим маслом. Відріжте зайве тісто, яке заходить на борти форми.
- Викладіть шар картоплі, потім м’ясну начинку і накрийте 4 листами тіста зверху, що залишилися, теж перемазавши маслом. Обережно розріжте пиріг на квадрати, використовуючи гострий ніж.
- Для заливання змішайте молоко, яйце, по 3 ст. л. соняшникової олії та розтопленого вершкового масла, сіль та перець. Залийте пиріг і відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Пиріг виходить неймовірно соковитим, з хрусткою скоринкою. До речі, ви можете змінити начинку на будь-яку іншу. Наприклад, гармонійно поєднуватимуться смажені печериці з відвареною куркою. Також спробуйте спекти пиріг із солоним або солодким сиром. Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua