М’ясо запечене в духовці «По-селянськи». Смачна страва на будь-який святковий стіл
від Denzhyttya
22 Листопада, 2021
Смачне м’ясо відмінно підходить як закуска: святкова нарізка та добавка в салати, компонент для бутербродів.
Інгредієнти:
- м’ясо, 1.5 кг
- сіль, перець, італійські трави, спеції
- цибуля, 2 шт
- грудинка копчена, 220 г
- олія соняшникова, 50 мл
- капуста квашена, 200 г
- картопля, 8 шт
- цибуля, 1 шт
- сало, 170 г
- олія соняшникова для змазування форми, 2 ст.л
- сіль, перець, спеції
Приготування:
- Грудинку надрізаємо у вигляді гармошки.
- Змішуємо сіль, перець, італійські трави і посипаємо цією сумішшю м’ясо, добре втираємо кожен надріз і зовні.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
- Форму змащуємо олією і викладаємо м’ясо.
- У надрізи вставляємо цибулю та скибочки копченої грудинки із салом.
- Змішуємо подрібнений часник з паприкою та спеціями, олією.
- Змащуємо цим соусом м’ясо.
- З боків у формі викладаємо капусту, поливаємо олією і відправляємо в духовку.
- Запікаємо при 200 градусах близько 50 хвилин.
- Цибулю ріжемо півкільцями, ще нарізаємо грудинку.
- Картоплю ріжемо часточками, змащуємо олією, обсипаємо базиліком та іншими ароматними травами, спеціями, перемішуємо.
- Форму застеляємо пергаментом і викладаємо «бутерброди»: на скибочку картоплі кладемо цибулю, грудинку, накриваємо другим картопляним шматочком і закріплюємо зубочисткою.
- Запікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин.
Таку святкову, просто розкішну вечерю можна зробити до новорічного столу. М’ясо виходить ніжним і соковитим, картопля просочена, ароматна.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua