Найкраща домашня піца з беконом: і не треба замовляти!
від Denzhyttya
29 Липня, 2021
Тепер я точно знаю, що приготувати смачну піцу в домашніх умовах можливо – і це зовсім не складно. Результат вас здивує: тісто в піці дуже ніжне, повітряне та тонке, апетитно хрустке, а в поєднанні з начинкою – просто пальчики оближеш.
Інгредієнти:
Для тіста
- 50 мілілітрів соняшникової олії;
- 500 грам борошна;
- дрібка солі;
- 300 мілілітрів теплої води;
- 1 чайна ложка цукру;
- 1 пакетик дріжджів (12 грам).
Для начинки
- 2 столові ложки кетчупу;
- 1 болгарський перець;
- оливки;
- 150 грам бекону;
- 150 грам твердого сиру.
Приготування:
- Для початку беремо воду (трохи тепліше кімнатної температури), додаємо половину рослинного олії (25 мілілітрів), додаємо трохи борошна і замішуємо тісто по консистенції трохи рідше, ніж на оладки. Потім тісто потрібно посолити.
- У сухі дріжджі кладемо чайну ложку цукру, додаємо 4 столові ложки теплої води, перемішуємо до однорідності, кладемо 1 столову ложку борошна, знову перемішуємо до однорідності і виливаємо все в тісто, перемішуємо.
- До тіста додаємо трохи борошна і доводимо до консистенції, як на оладки. Тісто потрібно залишити в теплому місці хвилин на десять.
- Підготуємо начинку. Беремо кетчуп: його можна використовувати будь-який, виходячи зі своїх смаків. Якщо хочете гостру начинку, то беріть гострий кетчуп, додавайте подрібнений часник. Також замість кетчупу можна використовувати помідори.
- Підготуємо болгарський перець: його потрібно помити, очистити від серединки і нарізати тоненькими кружечками.
- Висипаємо борошно, що залишилося на робочу поверхню, кладемо на нього тісто і починаємо вимішувати. Якщо тісто прилипає до рук, то додайте трохи борошна і добре перемішайте.
- Решту олії (25 мілілітрів) виливаємо на робочий стіл, кладемо на неї тісто і вимішуємо, намагаючись вмішати олію в тісто. Тісто має бути сухе і не липнути до рук. Якщо липне, то додайте зовсім небагато борошна.
- Присипаємо стіл борошном, кладемо на нього тісто, посипаємо борошном зверху і залишаємо хвилин на десять.
- Далі переходимо до розкачування тіста: розкачуйте за формою і величиною вашої форми для випікання.
- Якщо у вас є маленька качалка, то розкачайте середину тіста тонше, а краї залиште потовстіше. Товщина повинна бути 0,5 сантиметрів.
- Викладаємо розкачане тісто на форму для випікання, яку можна застелити пергаментним папером або змастити олією.
- Змащуємо тісто кетчупом, викладаємо поверх болгарський перець, додаємо нарізаний бекон і зверху посипаємо твердим сиром, натертим на грубій терці (сир можна викладати між беконом). Зверху викладаємо оливки або маслини.
- У розігріту до 200 градусів духовку ставимо випікатися піцу хвилин на двадцять.
- Готову піцу можна прикрасити подрібненою зеленню.
Джерело:
mandarynka.com.ua