Найніжніший бісквіт та проста начинка: такий десерт чудова альтернатива складним у приготуванні тортам, в міру солодко, ніжно та неймовірно смачно
від Denzhyttya
10 Січня, 2023
Найніжніший бісквіт та проста начинка! Виходить в міру солодко, ніжно та неймовірно смачно! До чашечки улюбленого чаю чи кави просто ідеально!
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Яйця – 6 шт.
- Борошно – 100 г.
- Молоко – 60 мл.
- Цукрова пудра (для білків) – 100 г.
- Цукрова пудра (для жовтків) – 40 г.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Сіль – по дрібці
- Ванільний цукор – 8 г.
- Олія – 3 ст. л.
Крем:
- Вершковий сир (крем-сир, маскарпоне, домашній сир) – 250 г.
- Цукрова пудра – 50 г.
Приготування:
- Беремо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. До білків всипаємо цукрову пудру, додаємо дрібку солі та збиваємо до стійких піків.
- До жовтків вливаємо молоко, додаємо цукрову пудру, ванільний цукор, дрібку солі та за допомогою віночка доводимо масу до однорідності.
- Потім всипаємо просіяне борошно, ще раз перемішуємо і ділимо “жовткову” масу на 2 частини.
- У першу частину додаємо олію, столову ложку збитих білків і замішуємо до однорідності. У другу частину всипаємо какао-порошок, трохи перемішуємо, потім додаємо столову ложку збитого білка і перемішуємо ще раз.
- Далі до кожної маси поступово вводимо по ложці білка збитого і відразу ж перемішуємо. Робимо так доти, доки не витратимо весь білок.
- Деко застеляємо пергаментом, розподіляємо по всій поверхні “білу” масу, а потім за допомогою кондитерського мішка розподіляємо темну.
- За допомогою звичайної ложки робимо “розводи” і відправляємо бісквіт у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
- Після запікання відразу перевертаємо, відокремлюємо пергамент і разом з пергаментом загортаємо в рулет, щоб надати і зафіксувати потрібну форму. Залишаємо у такому вигляді на 15-20 хвилин.
- Для начинки змішуємо вершковий сир (можна використовувати маскарпоне) і цукрову пудру. Змащуємо одну частину бісквіту кремом, щільно загортаємо в рулет, обертаємо пергамент або харчову плівку і прибираємо в холодильник мінімум на 3 години, а краще залишити на ніч.
- Після розгортаємо, зверху присипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо за бажанням ягодами та подаємо!
- Незважаючи на велику кількість дій у приготуванні, все робиться дуже просто і швидко! Десерт виходить повітряний, ніжний і зовсім не нудкий! З’їсти з ранку шматочок такого рулету з філіжанкою улюбленої кави – просто дивовижно! Обов’язково приготуйте, і порадуйте себе і здивуйте рідних!
Джерело:
plyashka.com
Позначки