Найпопулярніші страви, які були винайдені за збігом обставин

  • Страви, які винайшли випадково.
Найпопулярніші страви, які були винайдені за збігом обставин

Багато великих відкриттів в тій чи іншій сфері були зроблені несподівано, не виняток і кулінарія. Найпопулярніші страви були винайдені за збігом обставин. Цьому передували: лінь, забудькуватість, поганий настрій або спритність. Зрештою, вийшло дуже смачно, адже втрутився Його Величність Випадок.

Багато рецептів, улюблених нині наїдків, були придумані від відчаю, щоб «не вдарити обличчям в бруд» в непростій ситуації. Вони прославилися і стали популярними, хоча з’явилися на світ зовсім випадково. Ось 5 страв, винахід яких, є цьому доказом.

Випічка з родзинками

Булочки з родзинками, з’явилися завдяки тарганові. Легенда свідчить про те, що в 50-ті роки XIX століття до столу генерала Закревського доставлялася з пилу і жару свіжа здоба. Одного разу, під час сніданку і стався казус — комаха в булці. В сказі генерал покликав пекаря і звинуватив у неуважності. Кулінар з’їв випічку й оком не моргнувши, збрехав, що це родзинка — нововведення в його пекарській справі. Так були винайдені улюблені булочки з родзинками.

Олів’є

Виявляється, відомий салат, без якого не обходиться зустріч Нового року, придуманий кухарем, який образився на гостей ресторану. Люсьєн Олів’є вирішив здивувати відвідувачів своїми кулінарними шедеврами: красиво укладене шарами м’ясо різних видів (куріпка, рябчик, телячий язик і ракові шийки) рясно полив соусом. М’ясне асорті виглядало як шедевр мистецтва. Гості, не звернули уваги на його зовнішній вигляд, а віддали перевагу все перемішати і з’їсти у вигляді салату, який популярний і нині.

Пожарські котлети

Одного разу трактир Пожарського повинен був відвідати Олександр I, щоб покуштувати обіцяні котлети з телятини. Господар закладу був розгублений, через те, що м’яса в наявності не виявилося. Його заповзятлива дружина порадила використовувати в рецептурі котлет м’ясо птиці, а потім обсмажити їх в паніруванні. Новинка припала до смаку імператорові, а в трактирі в повсякденний раціон ввели нову страву.

Фруктовий лід на паличці

Ласощі винайшов 11-річний хлопчик, теж за збігом обставин. Любитель солодкої фруктової води, приготовленої в домашніх умовах, залишив її в склянці на вулиці при мінусовій температурі. До ранку суміш замерзла, паличка, якою розмішувалася вода, вмерзла в лід. Так з’явилися фруктові ласощі, що користувалися особливою популярністю серед сусідів і знайомих хлопчика. Бувши вже дорослим чоловіком, він продав патент одній виробничій компанії, а лід на паличці став відомий всьому світу.

Чипси

У 1853 році в Америці, в дорогому ресторані, стався курйозний випадок. Залізничним магнатом була замовлена картопля — фрі, що є фірмовою стравою закладу. Обурення гостя викликала товщина картоплі. Шеф-кухар переробив замовлення, від злості порізавши картоплю дуже тонкими пластинками. Як не дивно, але відвідувачу готова страва сподобалася і прославилася надалі, як картопляні чипси.

Навіть в домашніх умовах можна сміливо експериментувати й в разі відсутнього інгредієнта, замінити його іншим продуктом. Тоді будь-яка досвідчена домогосподарка зможе здивувати вишуканою кухнею, а результат її старань перевершить найсміливіші очікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: