Найсмачніша борщова заправка на зиму
від Denzhyttya
23 Вересня, 2021
Заправка для борщу економить час готування улюбленої страви , надає насиченість смаку, аромат. Заправка зберігається довго, навіть не один рік.
На 5 літрів борщової заготовки потрібно:
- 1 кг очищеної цибулі
- 1 кг очищеної моркви
- 1,5 кг очищеного буряку
- 1,5 кг помідорів
- 0,5 кг солодкого перцю
- 1-2 гострих перців
- 1 головка часнику
- 300-350 мл олії
- 4 лаврових листки
- половина чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 столова ложка солодкої паприки
- 80-90 г солі (3 ст.л. з невеликою гіркою)
- 120 г цукру (4 ст.л. з верхом)
- 4 ст.л. оцет
Приготування:
- Буряк, моркву тремо на крупній тертці.
- Цибулю і солодкий, гострий перець ріжемо шматочками.
- Часник подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.
- Томати за допомогою блендера перетворюємо в пюре.
Порада : якщо не любите шматочки томатної шкірки, попередньо зніміть її перед подрібненням. - Пасеруємо цибулю на олії до прозорості – близько 10 хвилин.
- Додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості моркви, 5 хвилин.
- Додаємо буряк, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
- Вливаємо томатне пюре, перемішуємо, додаємо сіль, перець, паприку, цукор, оцет. Добре вимішуємо і додаємо часник.
- Тушкуємо масу після закипання 40 хвилин.
- Розкладаємо масу в стерилізовані, сухі баночки і закручуємо кришками. Беріть баночки порційно, щоб 1 ємність йшла на каструлю борщу.
- Охолоджуємо банки, ставимо на зберігання в підвал або в комору.
Таку заготовку можна їсти замість салату, просто додавши подрібненого свіжого часнику і зелені.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua