Найсмачніша закуска з баклажанів. Взимку пошкодувала, що закрила мало

Дуже смачна закуска або салат із баклажанів на зиму. Закриваю щороку багато.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Болгарський перець – 4шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Соняшникова олія – 100мл
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л. (за смаком)

Вихід: 4 банки по 500 мл.

Приготування:

  1. Баклажани нарізати четвертинками, посолити, перемішати та залишити на 30 хвилин.
  2. Помідори нарізати часточками, посолити та поставити на маленький вогонь.
  3. Перець нарізати грубо соломкою. Цибулю нарізати півкільцями.
  4. Коли помідори закиплять, додаємо всі інші овочі. Баклажани промити водою та віджати. Все перемішати.
  5. Додаємо сіль, цукор, все добре перемішуємо та накриваємо кришкою до закипання. Після закипання варимо 25 хвилин.
  6. Додати подрібнений часник, олію та оцет. Варимо хвилину і розкладаємо по банкам (кришки та банки обов’язково мають бути простерилізованими).

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: