Найсмачніші млинці з курячим м’ясом та цибулею

Млинці з куркою – рецепт, до якого я вдаюся дуже часто. Якщо не готую для своєї сім’ї, то жарю цілу купу, щоб взяти з собою в гості. Це проста бюджетна страва, яка користується незмінним успіхом у моїй сім’ї, а також у моїх знайомих і родичів.

Млинці з м’ясною начинкою з курки з цибулею можуть стати чудовим сніданком на кілька днів, хоча я сумніваюся, що вони так довго лежатимуть у вашому холодильнику.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 4 яйця
  • 2 склянки борошна
  • 4-5 ст. ложок соняшникової олії
  • 1,5 склянки молока
  • 1 склянка води
  • 1 ч. ложка солі (без гірки)
  • 2 ст. ложки цукру

Для начинки:

  • 1 кг курячого філе
  • 2 великі цибулини
  • сіль та чорний мелений перець – за смаком
  • олія (для смаження)

Приготування:

  1. Починати треба з начинки: відваріть м’ясо в киплячій підсоленій воді до повного приготування (близько 30 хвилин). Киньте в бульйон цибулину, лавровий листок, кілька горошин перцю.
  2. Вийміть м’ясо з води і дайте йому трохи охолонути. Потім подрібніть його на м’ясорубці або в кухонному комбайні, або дрібно наріжте звичайним ножем.
  3. Очистіть цибулю, дрібно наріжте, після чого обсмажте в невеликій кількості олії до м’якості легкого рум’яного кольору. До цибулі додайте фарш, готуйте, помішуючи, близько 5 хвилин, поки то тут, то там не з’являться золотаво-коричневі цятки.
  4. Перекладіть суміш у глибоку миску, посоліть і поперчіть. Додайте кілька ложок бульйону, в якому варилося м’ясо, щоб зв’язати масу, щоб вона не була розсипчастою. Ваша начинка готова. Відкладіть її поки що убік.Найсмачніші млинці з курячим м'ясом та цибулею
  5. Тепер переходимо до тіста для млинців: у велику миску просійте борошно, додайте сіль, цукор і яйце, злегка перемішайте.
  6. Влийте молоко, збивайте віночком до однорідної маси. Можна використовувати для цього ручний міксер, але це можна зробити за допомогою звичайного віночка або блендера.
  7. Потім додайте порціями воду – розмішуючи до потрібної консистенції. І, нарешті, додайте кілька ложок олії.
  8. У вас має вийти рідке тісто, яке можна порівняти за консистенцією з дуже рідкою сметаною. Рідкіше тісто – тонші будуть млинці.Найсмачніші млинці з курячим м'ясом та цибулею
  9. Дехто радять залишати тісто на 30 хвилин, щоб борошно розбухло. Але іноді я починаю смажити відразу і скажу вам, що не бачу різниці! Тож вирішуйте, як вам зручніше.
  10. Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні, змастіть її олією за допомогою кухонної кисті, а потім налийте тісто на розігріту сковороду (я беру приблизно 4 столові ложки тіста на млинець). Розподіліть тісто по дну сковорідки, нахиляючи її з боку на бік.
  11. Смажте на середньому вогні, поки краї млинця не відстануть від сковороди.
  12. Переверніть млинець іншою стороною і смажте ще хвилину-другу. Інша сторона приготується швидше.Найсмачніші млинці з курячим м'ясом та цибулею
  13. Повторюйте процес, доки не буде витрачено все тісто. Складайте готові млинці гіркою (один на інший).
  14. Наповніть млинці начинкою, накладаючи на кожен приблизно 1 велику столову ложку м’яса з цибулею.Найсмачніші млинці з курячим м'ясом та цибулеюНайсмачніші млинці з курячим м'ясом та цибулею
  15. Загорніть начинку таким чином, або іншим – якщо ви любите інакше. Загортати млинці можна по-різному – є багато способів.
  16. Готові млинці складіть у тарілку, каструлю або пластиковий контейнер і зберігайте у холодильнику.Найсмачніші млинці з курячим м'ясом та цибулею
  17. Їх можна подавати одразу, теплі, як є. Однак вони набагато смачніші, якщо їх підсмажити додатково на сковороді з невеликою кількістю масла, щоб отримати хрумку скоринку, яка контрастує з ніжною ароматною внутрішньою частиною.Найсмачніші млинці з курячим м'ясом та цибулею
  18. Тільки будьте обережні – на цьому етапі не пересмажте млинці, краще робіть це на середньому чи слабкому вогні. Після смаження покладіть їх на хвилинку на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.Найсмачніші млинці з курячим м'ясом та цибулею
  19. А тепер подавайте! Вони підходять до всього: салату, супу, борщу, бульйону, до чаю чи кави. Їх можна подати з ложкою сметани або томатним кетчупом – як вам подобається.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: