Найсмачніші пончики, тісто повітряне як пух. Мій улюблений рецепт

Сьогодні я Вам розповім, як приготувати смажені пончики з пишного тіста. Класичний рецепт простий і потребує мінімум витрат.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 0,5 кг
  • Дріжджі – 15 г
  • Вода – 300 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 40 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 1 л
  • Цукрова пудра – за смаком

Приготування:

  1. Насамперед приготуйте опару. Пресовані дріжджі розкришіть і залийте 150 мл води. До них додайте 1 ч. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Перемішайте до однорідності. Накрийте плівкою.
  2. Залиште опару хвилин на 10 у теплі. Тим часом змішайте яйце з водою, цукром і сіллю, що залишилися. У цю масу вмішайте просіяне борошно і опару, яка перетворилася на піну.
  3. Вимісіть тісто. Через 5 хвилин вмішайте в нього розм’якшене масло. Накрийте тісто плівкою та залиште на 1 годину в теплому місці. Коли тісто виросте, вимісіть його.
  4. Змащеною олією руками розділіть його приблизно на 20 частин. Скачайте їх у кульки і накрийте плівкою, теж змащеною олією. Залиште хвилин на 20 підрости.
  5. Тепер із кожної кульки сформуйте пончик. Для цього притисніть по центру, з’єднуючи великий та вказівний пальці.Найсмачніші пончики, тісто повітряне як пух. Мій улюблений рецепт
  6. Готуйте пончики з обох боків до рум’яності в розігрітій олії.Найсмачніші пончики, тісто повітряне як пух. Мій улюблений рецепт
  7. Готові пончики перекладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію. Ще теплими обвалюйте вироби в цукровій пудрі та подавайте до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: