Найсмачніші пончики, тісто повітряне як пух. Мій улюблений рецепт
27 Травня, 2022
Сьогодні я Вам розповім, як приготувати смажені пончики з пишного тіста. Класичний рецепт простий і потребує мінімум витрат.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 0,5 кг
- Дріжджі – 15 г
- Вода – 300 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 40 г
- Вершкове масло – 30 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 1 л
- Цукрова пудра – за смаком
Приготування:
- Насамперед приготуйте опару. Пресовані дріжджі розкришіть і залийте 150 мл води. До них додайте 1 ч. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Перемішайте до однорідності. Накрийте плівкою.
- Залиште опару хвилин на 10 у теплі. Тим часом змішайте яйце з водою, цукром і сіллю, що залишилися. У цю масу вмішайте просіяне борошно і опару, яка перетворилася на піну.
- Вимісіть тісто. Через 5 хвилин вмішайте в нього розм’якшене масло. Накрийте тісто плівкою та залиште на 1 годину в теплому місці. Коли тісто виросте, вимісіть його.
- Змащеною олією руками розділіть його приблизно на 20 частин. Скачайте їх у кульки і накрийте плівкою, теж змащеною олією. Залиште хвилин на 20 підрости.
- Тепер із кожної кульки сформуйте пончик. Для цього притисніть по центру, з’єднуючи великий та вказівний пальці.
- Готуйте пончики з обох боків до рум’яності в розігрітій олії.
- Готові пончики перекладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію. Ще теплими обвалюйте вироби в цукровій пудрі та подавайте до столу.
Джерело:
zhyttia.com.ua