Найсмачніший торт з бананами “Норка крота”: покроковий рецепт
Цей торт виходить дуже смачний і повітряний.
Готувати його легко, з цієї причини можна час від часу радувати сім’ю або гостей подібним тортиком.
Які інгредієнти нам знадобляться?
Тісто:
- 6 шт. яєць
- 140 г пшеничного борошна
- 140 г цукрового піску
- 1 ст. л. какао
- 3 ст. л. молока
- 0,5 ч.л. ложки розпушувача
- 1 ст. л. коньяку
Для начинки
- 350 г сиру
- 5 бананів
- 250 г вершків
- 15 г желатину
- 80 мл води
- 3 ст. л. цукру
Торт “Норка крота”, рецепт приготування
1. Спочатку готуємо шоколадний бісквіт. Духовку потрібно розігріти приблизно до 180 градусів. Варто просіяти борошно в якийсь посуд разом з какао і розпушувачем.
2. Потрібно відділити білки від жовтків. Жовтки з’єднуємо з цукром, скориставшись міксером. Збивати потрібно до того, поки не отримаємо більш світлу масу. Потім додаємо тепле молоко, не зупиняючи процес. Потім поступово додаємо до суміші борошно і какао.
3. Білки необхідно збити в іншому посуді, поки не отримаємо стійку пишну піну. Цю масу з’єднуємо з жовтками поступово. В результаті у нас вийде тісто, яке наповнене бульбашками.
4. На дно роз”ємної форми кладемо папір для випічки. Стінки не потрібно чимось змащувати. Потім наливаємо в неї тісто і випікаємо 35 хв. Готовність тіста перевіряємо зубочисткою. Виймаємо готовий бісквіт і залишаємо його охолоджуватись .
5. Переходимо до приготування начинки. Вливаємо желатин в воду і даємо йому набрякнути. Потім підігріваємо на водяній бані до його повного розчинення.
6. Сир разом з цукровим піском і одним бананом подрібнюємо до консистенції каші в блендері або кухонному комбайні.
7. Скориставшись міксером, на максимальній швидкості взбиваємо вершки в іншому посуді поки не з’являться бульбашки. Потім в неї додаємо тонкою цівкою суміш з желатину і все ще збиваємо. Потім сирно-бананова маса збивається до однорідного стану. В результаті у нас вийде дуже рідкий розчин. Охолоджуємо його в холодильнику.
8. Після охолодження бісквіта, дістаємо його з формочки і кладемо на тарілку. Скориставшись чайною ложкою, прибираємо серединку, а дно має бути товщиною близько 1 см з високими бортиками.
9. З’єднуємо коньяк і 1 ч. л. води, змішуємо суміш і нею просочуємо бісквіт. Основу змащуємо сирною начинкою.
10. Чистимо банани і кладемо їх в поглибленні , яке ми зробили у бісквіті . На нього викладаємо сирну начинку, створюючи щось на зразок купола. Сиплемо зверху крихтою з бісквіту, що залишилася . Потім ставимо в холодильник на пару годин.