Найсмачніший торт з бананами “Норка крота”: покроковий рецепт

Цей торт виходить дуже смачний і повітряний.

Готувати його легко, з цієї причини можна час від часу радувати сім’ю або гостей подібним тортиком.

Які інгредієнти нам знадобляться?

Тісто:

  • 6  шт. яєць
  • 140 г пшеничного борошна
  • 140 г цукрового піску
  • 1 ст. л. какао
  • 3 ст. л. молока
  • 0,5 ч.л. ложки розпушувача
  • 1 ст. л. коньяку

Для начинки

  • 350 г сиру
  • 5 бананів
  • 250 г вершків
  • 15 г желатину
  • 80 мл води
  • 3 ст. л. цукру

Торт “Норка крота”, рецепт приготування

1. Спочатку готуємо шоколадний бісквіт. Духовку потрібно розігріти приблизно до 180 градусів. Варто просіяти борошно в якийсь посуд разом з какао і розпушувачем.

2. Потрібно відділити білки від жовтків. Жовтки з’єднуємо з цукром, скориставшись міксером. Збивати потрібно до того, поки не отримаємо більш світлу масу. Потім додаємо тепле молоко, не зупиняючи процес. Потім поступово додаємо до суміші борошно і какао.

3. Білки необхідно збити в іншому посуді, поки не отримаємо стійку пишну піну. Цю масу з’єднуємо з жовтками  поступово. В результаті у нас вийде тісто, яке наповнене бульбашками.

4. На дно роз”ємної форми кладемо папір для випічки. Стінки не потрібно чимось змащувати. Потім наливаємо в неї тісто і випікаємо  35 хв. Готовність тіста перевіряємо зубочисткою. Виймаємо  готовий бісквіт і залишаємо його охолоджуватись .

5. Переходимо до приготування начинки. Вливаємо желатин в воду і даємо йому набрякнути. Потім підігріваємо на водяній бані до його повного розчинення.

6. Сир разом з цукровим піском і одним бананом подрібнюємо до консистенції каші в блендері або кухонному комбайні.

7. Скориставшись міксером, на максимальній швидкості взбиваємо вершки в іншому посуді поки не з’являться бульбашки.  Потім в неї додаємо тонкою цівкою суміш з желатину і все ще збиваємо. Потім сирно-бананова маса збивається до однорідного стану. В результаті у нас вийде дуже рідкий розчин. Охолоджуємо його в холодильнику.

8. Після охолодження бісквіта, дістаємо його з формочки і кладемо на тарілку. Скориставшись чайною ложкою, прибираємо серединку, а дно має бути товщиною близько 1 см з високими бортиками.

9. З’єднуємо коньяк і 1 ч. л. води, змішуємо суміш і нею  просочуємо  бісквіт. Основу змащуємо сирною начинкою.

10. Чистимо банани і кладемо їх в поглибленні , яке ми зробили у бісквіті . На нього викладаємо сирну начинку, створюючи щось на зразок купола. Сиплемо зверху крихтою з бісквіту, що залишилася .  Потім ставимо в холодильник на пару годин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: