Як приготувати пляцок з маковими коржами – покроковий рецепт

Макова добавка завжди надає випічці своєрідний і оригінальний смак.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор – 100 гр;
  • борошно – 3 ст.л;
  • 0.5 склянки маку;
  • яйця – 4 шт;
  • білки – 2 шт;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • рослинна олія – 2 ст.л.

Для приготування крему потрібні такі інгредієнти:

  • вершки – 250 мл;
  • молоко – 1 склянка;
  • цукор – 1/3 склянки;
  • крохмаль – 1 ст.л;
  • жовтки – 2 шт;
  • лимон – 1 шт;
  • білий шоколад – 80 гр.

Покроковий рецепт приготування пляцка

Готуємо крем, щоб він встиг охолонути, поки будемо готувати коржі для торта. Збиваємо жовтки з цукром, потім додаємо крохмаль і молоко. Ставимо все на вогонь, постійно перемішуємо і доводимо до кипіння. Лимон миємо, просушуємо, натираємо цедру і перемішуємо її з кремом. Білий шоколад ламаємо на шматочки і кладемо в крем, все змішуємо і ставимо в холодильник на 1 годину.

Збиваємо цукор яйця і білки до стану густої, білої піни, потім додаєм ванільний цукор і рослинну олію, все добре збиваємо до однорідності.

Змішуємо борошно з розпушувачем і маком і цю масу додаємо до збитої маси, добре вимішуємо.  Отримуємо рідке тісто.

Деко застилаємо  пергаментом і виливаємо 1/3 тіста. Випікаємо від 8 до 10 хвилин, поки корж не стане золотистого кольору. Таким чином, печемо всі 3 коржа. Можна спекти зразу  1 корж, який потім розрізається на 3 частини.

Збиваємо вершки і поступово додаємо  до них охолонувший крем. Формуємо пляцок, перемазуючи кожен шар. Готовий десерт ставимо в холодильник хвилин на 30, прикрашаємо його на свій смак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: