Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Пропоную вам рецепт найулюбленішого яблучного пирога. Пиріг виходить дуже м’яким, пишним і приголомшливо смачним! А рецепт настільки простий, що готувати його можна кожний день. Рекомендую!

Інгредієнти (діаметр форми 23 см):

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 110 г
  • Вершкове масло – 80 г
  • Молоко – 80 мл
  • Борошно – 280 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін – дрібка
  • Сіль – дрібка
  • Цедра 1 лимона – за бажанням

Начинка:

  • Яблука – 400-500 г
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Кориця – 0,5 ч.л. (за бажанням)
  • Лимонний сік – 1 ст.л. (за бажанням)

Приготування:

  1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
  2. Духовку відразу ставимо розігріватися до 180 градусів, оскільки тісто ми приготуємо дуже швидко.
  3. У миску додаємо розм’якшене вершкове масло, цукор, дрібку солі, ванілін (або 1 ч.л. ванільного цукру) і цедру 1 невеликого лимона (за бажанням). Перемішуємо міксером, або віночком.Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю
  4. Додаємо яйця і ще раз добре перемішуємо.Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю
  5. Вливаємо молоко і знову перемішуємо.
  6. Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо в два прийоми до решти інгредієнтів, замішуючи тісто.
  7. Готове тісто виходить в’язкої консистенції, м’яке і липке.Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю
  8. Яблука очищаємо від шкірки і насіння, і нарізаємо тонкими часточками.
  9. До яблук додаємо 1 ст.л. цукру, лимонний сік, корицю і перемішуємо.Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю
  10. Форму для випікання (у мене діаметр 23 см) застеляємо пергаментним папером, а боки змащуємо соняшниковою олією і присипаємо борошном. Тісто перекладаємо в форму і розподіляємо рівним шаром.Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю
  11. Зверху викладаємо яблука, злегка вдавлюючи їх в тісто. Зверху яблука теж можна присипати 1 ст.л. цукру.Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю
  12. Випікаємо пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою без залишків мокрого тіста.Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю
  13. Готовий пиріг залишаємо охолонути в формі на 15 хвилин, потім виймаємо його і охолоджуємо на решітці.Найулюбленіший яблучний пиріг. Дуже простий рецепт до чаю

Пиріг, за бажанням, можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: