Наш улюблений рецепт маринованих кабачків на зиму. Вся сім’я їсть із задоволенням
22 Вересня, 2022
Перепробувавши безліч різних рецептів, ми вибрали для себе найкращий (на нашу думку) рецепт маринованих кабачків, яким робимо заготівлі на зиму вже третій рік. Кабачки за цим рецептом виходять солоденькими, пікантними та хрусткими, і дуже подобаються всій нашій родині. Я із задоволенням ділюся з вами цим чудовим рецептом, сподіваюся, що він вам так само сподобається.
Інгредієнти вказані з розрахунком на 3 літрові банки:
- Кабачки – 1,5-2 кілограми
- Парасольки кропу – 3 штуки
- Часник – 6 зубчиків (по 2 зубчики у банку)
- Перець чорний горошком – 15 штук (по 5 штук у банку)
- Перець запашний – 9 штук (по 3 штуки у банку)
- Гірчиця (насіння) – 3 чайні ложки
Маринад:
- Вода – 1,5 літра
- Сіль – 50 грам
- Цукор – 180 грам
- Оцет 9% – 180 мл.
Приготування:
- Нарізати кабачки невеликими кружечками.
- Нарізати часник.
- На дно банок покласти кріп, часник, чорний перець, запашний перець та гірчицю.
- Укласти в банки нарізані кабачки, залити кип’ятком і залишити так на 15 хвилин, прикривши банки кришками.
- Через 15 хвилин злийте воду зі банок, після чого знову залийте банки кип’ятком, накрийте кришками і залиште ще на 15 хвилин.
Маринад. Налийте в каструлю 1.5 літра води, додайте 50 г солі, 180 г цукру, 180 мл. оцту та перемішуючи доведіть до кипіння. - Залийте киплячий розчин у банки. Закатайте банки, переверніть і накрийте рушником.
Мариновані кабачки готові на зиму.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua