Насипний пиріг з сиром
від Denzhyttya
4 Жовтня, 2021
Насипним пиріг називається через те, що тісто його нагадує крупу. Воно насипається на дно форми, потім викладається начинка, потім вона присипається наступною частиною тіста. В результаті виходить листковий пиріг, який припаде до смаку найпримхливішому любителю випічки з сиром. Давайте ж приступимо до приготування цього ніжного і ароматного пирога з незвичайним вишуканим смаком!
інгредієнти
- Пшеничне борошно 300 г
- Вершкове масло 180 г
- цукор 170 г
- розпушувач 8 г
- сіль 1 трісок.
- Сир 500 г
- Ванільний цукор 8 г
- яйце 1 шт.
- Кукурудзяний крохмаль 10 г
- яблуко 350 г
- кориця 1 ч. Л.
- вишня 100 г
приготування
- З’єднайте сир, 100 г цукру, ванільний цукор і яйце. Перемішайте і перебийте блендером до однорідності. Потім додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте лопаткою.
- Просійте борошно і додайте охолоджене вершкове масло, цукор, що залишився, розпушувач і сіль. Перетріть в крихту.
- Очистіть яблука від шкірки і натріть їх на крупній тертці. Всипте корицю і перемішайте.
- Дно і бортики роз”ємної форми діаметром 22 см вистеліть пергаментом. Шар за шаром зберіть пиріг. Спочатку викладіть третину борошняної крихти, потім половину сирної начинки, потім половину тертих яблук і ягід, потім ще одну третину борошняної крихти і так далі. Завершальним шаром повинна бути борошняна крихта.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Остудіть до кімнатної температури і відправте в холодильник на 2 години. Після цього дістаньте пиріг з форми і подавайте до столу.
Насипний пиріг з сиром завжди радує своїм смаком. Він ідеально підходить для сніданку або легкого полудня з чашкою ароматного чаю або кави.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya