Найвдаліший рецепт манника. Простий, смачний і завжди виходить смачно
28 Січня, 2024
Я думаю, у кожної господині є свій рецепт приготування манника, я сьогодні поділюся своїм. Швидке приготування та завжди чудовий результат. Мої діти називають цей пиріг “Зебра” за забарвлення. Приготуйте і Ви цей смачний та простий пиріг!
Інгредієнти:
- манна крупа – 200 г
- борошно – 200 г
- сода – 1/2 ч.л.
- кефір – 450 мл.
- цукор – 200 г
- яйця – 2 шт
- олія соняшникова – 100 мл.
- какао порошок – 2 ст.л.
Приготування:
- У глибоку миску додаємо 200 г манної крупи, 200 г борошна, 1/2 ч.л. соди та 450 мл. кефіру. Все добре перемішуємо та залишаємо постояти 15-20 хвилин.
- Потім додаємо 200 г цукру, 2 яйця, 100 мл. соняшникової олії і все добре перемішуємо до однорідної маси.
- Тепер ділимо тісто на дві частини. До однієї частини додаємо 2-3 ст.л. какао порошку для надання кольору.
- Дно форми для запікання закриваємо пергаментом, борти змащуємо олією і тепер поступово, за допомогою ложки починаємо виливати тісто. По черзі в центру виливаємо світле та темне тісто.
- У нас виходить такий смугастий пиріг, для краси ще можна зробити розводи як павутинку. Забираємо в духовку розігріту до 180 ° С на 35-40 хвилин. Перевірити готовність пирога можна за допомогою зубочистки, але в моїй духовці пиріг готовий через 40 хвилин.
Також манник я роблю в одному кольорі і додаю фрукти, найчастіше вишню. Ну це вже за бажанням, якщо ви хочете урізноманітнити смак.
Наш пиріг готовий! Даємо йому трохи охолонути, дістаємо з форми і подаємо до столу. Виходить дуже смачний, пишний і сухий. У розрізі він такий же гарний, смугастий як і зверху. Зберігайте рецепт та готуйте разом з нами! Приємного чаювання!
Джерело:
zhyttia.com.ua