Неймовірно смачні пиріжки: швидкі і без дріжджів

Неймовірно смачні пиріжки: швидкі і без дріжджів

Рецепт смажених пиріжків на швидку руку. Пиріжки готуються значно швидше і простіше, ніж звичайні. Але на смак нітрохи не поступаються їм.

На цьому тісті випічка виходить м’якою, пишною і повітряною. Є одне але: це тісто підходити саме для смажених пиріжків. Для печених, використовуйте дріжджове тісто.

Начинка може бути будь-яка: гриби, картопля, капуста, м’ясо і т. д. У мене сьогодні начинка з картопляного пюре.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Кефір – 250 мл
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сметана – 2 ст. ложки
  • Олія соняшникова – 1 ст. ложка
  • Сода – 1/2 ч. ложки
  • Сіль – 1 ч. ложка

Для начинки:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Масло вершкове – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – невеликий пучок
  • Сіль і перець – за смаком

Рецепт приготування:

Вливаємо в глибоку миску склянку теплого кефіру. Додаємо сметану і яєчний жовток. Кладемо сіль, цукор, вливаємо олію. Перемішуємо до однорідної маси.

Борошно просіваємо в миску з продуктами і додаємо соду. Замішуємо дуже м’яке тісто.

Руки змащуємо соняшниковою олією і обминаємо тісто. Тісто накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.

Очищаємо картоплю і відварюємо в підсоленій воді.

Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними шматочками

Обсмажуємо на сковороді, в соняшниковій олії, до золотистого кольору.

Пучок кропу дрібно нарізаємо. З каструлі з готовим картоплею зливаємо воду і кладемо вершкове масло.

Товкучкою мнемо картоплю, до пюреподібної маси.

Додаємо в пюре обсмажену цибулю, нарізаний кріп, солимо і перчимо до смаку.

Все перемішуємо в однорідну масу.

Потім, тісто розділяємо на рівні частини (10-12 частин).

Розкачуємо один шматочок тіста в коржик.

У центр кладемо одну столову ложку пюре і защипуємо краї, формуючи пиріжок.

Пиріжок злегка розгортаємо (приплющуємо) качалкою, швом вниз. Таким чином, формуємо всі пиріжки.

У сковорідку наливаємо достатню кількість олії і добре розігріваємо.

Обсмажуємо пиріжки на помірному вогні, з двох сторін, до готовності.

Готові пиріжки розкладаємо на паперову серветку, щоб видалити зайву олію.

Пиріжки готові, можна кликати всіх до столу. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: