Незрівнянний заливний пиріг з черешнею

Цей пиріг вразить своїм апетитним зовнішнім виглядом і незвичайним смаком. У ньому відмінно поєднуються пісочне тісто, свіжі ягоди та ніжна начинка. Пиріг виходить в міру солодким, з невеликою кислинкою. І готувати його дуже просто, навіть блендер не знадобиться.

Склад тіста:

  • 100 г верш. масла;
  • 1 пучок солі;
  • 50 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 200 г борошна;
  • 1 ч.л. розпушувача.

Склад начинки:

  • ½ кг черешні;
  • 300 г сметани 20%;
  • 100 г цукру;
  • ¼ ч.л. ваніліну;
  • 2 яйця;
  • 2 ст.л. крохмалю.

Застосовувати необхідно м’яке вершкове масло. Тому не забудьте його дістати з холодильника. Черешню запросто можна замінити іншими ягодами: вишнею, полуницею.

Приготування:

  1. Масло покласти в миску;
  2. Додати сіль, цукор;
  3. Розбити одне яйце;
  4. Перемішати вінчиком;
  5. Просіяти борошно;
  6. У неї насипати розпушувач, перемішати;
  7. Відправити борошно в миску з інгредієнтами;
  8. Все добре перемішати;
  9. Домогтися однорідності, довго не вимішувати;
  10. Покласти тісто в целофановий пакет;
  11. Відправити його в холодильник;
  12. Помити ягоди, вийняти кісточки;
  13. Сметану, ванілін, цукор змішати;
  14. Додати яйце і крохмаль;
  15. Збити вінчиком;
  16. Взяти невисоку форму, діаметром 28 см;
  17. Змастити її маслом;
  18. Розподілити тісто, сформувати руками;
  19. Зайве тісто над бортиками зрізати;
  20. Виделкою наколоти тісто по всій поверхні;
  21. Відправити на 10 хвилин в духовку;
  22. Готувати при температурі 180 градусів;
  23. Вийняти випічку, насипати всередину ягоди;
  24. Наповнити приготованою заливкою;
  25. Відправити на пів години в піч;
  26. Випікати при тій же температурі;
  27. Залишилося остудити пиріг.
  28. Гарний і смачний пиріг з черешнею готовий!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: