Незвичайний і дуже смачний десерт зі слив: сухе варення
від Denzhyttya
17 Вересня, 2021
Особливо подобаються заготовки, які не потребують великих фізичних зусиль. Сухе варення зі слив якраз з цієї серії. Для заготівлі краще брати великі сливи. Чим більші, тим краще.
Інгредієнти:
- 1 кг слив
- 300 гр. цукру
Приготування:
- Зливи мию і розрізаю навпіл і виймаю кісточку. Викладаю сливи на деко, застелене фольгою або пергаментом, впритул один до одного зрізом вгору. Всипаю в кожну половинку 1/2 ч. л. цукру.
- Якщо цукор залишається, то я його просто висипаю поверх слив. Ставлю деко в розігріту до 200 градусів духовку для уварювання приблизно на півгодини.
- Деко виймаю і залишаю охолоджуватись. А ось далі я завжди проявляю самодіяльність, якої в рецепті не було. Мої сливи завжди виділяють дуже багато соку. Через це сливи дуже погано сушаться. Тому після охолодження я зливаю виділений сік.
- Його буває близько 150-170 мл. Він надзвичайно смачний і підходить для приготування морсу або підливи до каш або сиру. Сливи охолоджені перекладаю на пергамент або фольгу, посипавши підкладку цукром. Ставлю деко зі сливами в духовку на 1 годину при температурі 80-90 градусів.
- Знову перекладаю сливи на папір з цукром і залишаю досушуватися на кухонному столі до готовності.
- Сливи в процесі сушіння зникають з космічною швидкістю.
Я їх перевертаю 1-2 рази на день для рівномірного в’ялення. Ці дуже смачні, натуральні ласощі прекрасно зберігаються в кімнатних умовах. Їх обожнюють діти і дорослі.
Спробуйте приготувати. Це дуже просто і дуже смачно.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua