Незвичайний рецепт звичайної локшини. Інструкція для приготування домашньої локшини або пасти

Домашня локшина з курячим або овочевим бульйоном – це розкішна, ситна і апетитна страва. Не всі люблять з нею возитися, але це простий рецепт, який не потребує багато витрат.

Інгредієнти:

  • яйця, 2 шт
  • сіль, чверть ч.л
  • г0рілка, 1 ст.л
  • борошно, близько 220 г

Приготування:

  1. Яйця змішуємо з сіллю і г0рілкою. Перебиваємо масу до однорідності.
  2. Вмішуємо частинами борошно, робимо м’яке і еластичне, туге тісто. Борошно добре вмішуйте, щоб тісто стало тугим.
  3. Залишаємо на 10 хвилин і ще раз добре вимішуємо.
  4. Можна ще залишити тісто на 10 хвилин або відразу приступати до готування локшини.
  5. Стіл присипаємо борошном і розкачуємо тонкий пласт близько 1.5 мм завтовшки.
  6. Ріжемо смужками по 5 см або присипаємо пласт борошном і звертаємо в рулет.
  7. Тепер гострим ножем ріжемо тонкі смужки і отримуємо тонку локшину. Якщо хочете гарнір – тоді нарізаємо більш товстими смужками.Незвичайний рецепт звичайної локшини. Інструкція для приготування домашньої локшини або пасти
  8. Локшину можна зберігати в морозильній камері або холодильнику. Як варіант, підсушити її протягом декількох днів, упакувати в пергамент і зберігати в шафі.Незвичайний рецепт звичайної локшини. Інструкція для приготування домашньої локшини або пасти

Така локшина виходить дуже ніжною, не розварюється і не злипається, підходить для супів і бульйонів, в якості пасти з різними соусами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: