Незвичайний рецепт звичайної локшини. Інструкція для приготування домашньої локшини або пасти
від Denzhyttya
24 Вересня, 2021
Домашня локшина з курячим або овочевим бульйоном – це розкішна, ситна і апетитна страва. Не всі люблять з нею возитися, але це простий рецепт, який не потребує багато витрат.
Інгредієнти:
- яйця, 2 шт
- сіль, чверть ч.л
- г0рілка, 1 ст.л
- борошно, близько 220 г
Приготування:
- Яйця змішуємо з сіллю і г0рілкою. Перебиваємо масу до однорідності.
- Вмішуємо частинами борошно, робимо м’яке і еластичне, туге тісто. Борошно добре вмішуйте, щоб тісто стало тугим.
- Залишаємо на 10 хвилин і ще раз добре вимішуємо.
- Можна ще залишити тісто на 10 хвилин або відразу приступати до готування локшини.
- Стіл присипаємо борошном і розкачуємо тонкий пласт близько 1.5 мм завтовшки.
- Ріжемо смужками по 5 см або присипаємо пласт борошном і звертаємо в рулет.
- Тепер гострим ножем ріжемо тонкі смужки і отримуємо тонку локшину. Якщо хочете гарнір – тоді нарізаємо більш товстими смужками.
- Локшину можна зберігати в морозильній камері або холодильнику. Як варіант, підсушити її протягом декількох днів, упакувати в пергамент і зберігати в шафі.
Така локшина виходить дуже ніжною, не розварюється і не злипається, підходить для супів і бульйонів, в якості пасти з різними соусами.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки