Ніякого сиру, майонезу: готую смачну страву з кабачків лише за 30 хвилин
6 Червня, 2022
Ніякого сиру, майонезу та зайвих проблем! Готую смачну страву з кабачків лише за 30 хвилин! У сезон це наш улюблений рецепт!
Ну дуже проста і дуже смачна: саме так я можу охарактеризувати цю страву! Коли “йдуть” кабачки, таку вечерю я частенько подаю своїй сім’ї, і, справді, усім дуже подобається!
І біля плити стояти не треба, з усіх 30 хвилин приготування свого часу піде не більше, ніж 5-10 хвилин.
Інгредієнти:
- Кабачки – 800 г.
- Соняшникова олія – 3 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Сушена петрушка – 1 ч.л.
- Сушений базилік – 0,5 ч.л.
- Солодка паприка – 0,5 ч.л.
- Чорний мелений перець
Для заливки/соусу:
- Сметана 20% – 200 г.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 ст.л.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – дрібка
- Чорний мелений перець
- Вода – 100 мл.
- Кріп невеликий пучок
Приготування:
- Кабачки нарізаємо кружечками і відправляємо у відповідну ємність.
- Окремо змішуємо соняшникову олію, сушену петрушку, сушений базилік, солодку паприку, сіль та чорний мелений перець. Заливаємо кабачки отриманою сумішшю і добре змішуємо.
- Форму для запікання або лист змащуємо олією, укладаємо кабачки і запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.
- Для заливки змішуємо сметану, яйце, борошно, тертий часник, сіль та чорний мелений перець. Вливаємо воду, мішаємо до повної однорідності, додаємо пучок нарізаного кропу і ще раз добре перемішуємо.
- Після духовки перекладаємо кабачки в сковороду та заливаємо сметанною заправкою.
- Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і готуємо до загустіння соусу на середньому вогні (2-3 хвилини).
Присипаємо улюбленою зеленню (у мене цибуля) і подаємо! Ну, дуже смачне поєднання! Найніжніші, ароматні вершкові кабачки!
Страва повністю самостійна, але подавати можна і як гарнір до м’яса, наприклад. Дуже люблю цей рецепт, співвідношення витраченого часу та отриманого результату просто чудове!
Джерело:
zhyttia.com.ua