Ніжна, смачна гарбузова запіканка
від Denzhyttya
27 Листопада, 2021
Гарбузова запіканка з манною крупою та сиром виходить ніжною та дуже смачною. Її оцінять навіть ті, хто не любить гарбуз зовсім. Так як гарбуз – продукт універсальний, яскраво вираженого смаку не має, тому в готовій страві особливо не відчувається.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 500г
- Сир домашній – 500г
- Манна крупа – 100г
- Молоко – 250 мл.
- Цукор – 150г
- Яйця – 3 шт
- Масло вершкове – 15г
- Сметана – 50 г
Приготування:
- Гарбуз чистимо, нарізаємо скибочками, складаємо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо, варимо 15 хвилин.
- Воду зливаємо та збиваємо гарбуз блендером.
- З молока та манки варимо густу кашу. Змішуємо гарбузове пюре з кашею, додаємо яйця, сир, цукор і все ретельно перемішуємо.
- Далі розігріваємо духовку до 180 градусів, змащуємо форму олією, заповнюємо гарбузовою масою. Відправляємо до духовки на 25 хвилин випікатися.
- Готову запіканку перед подачею на стіл поливаємо сметаною або посипаємо цукровою пудрою. Приємного вам смаку!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки