Ніжні бісквітні коржі, вершковий крем зі шматочками персиків та білково-маковий корж – неймовірна смакота, яку варто спробувати

Смачнющий торт з ніжними  бісквітними  коржами, вершковим кремом  зі шматочками персиків (манго) та білково – маковий корж… Усі інгредієнти чудово поєднуються та створюють справжній вибух смаку  ! Готується цей смаколик досить просто та швидко.

Інгредієнти:

  • Жовтки – 8 штук
  • Яйця – 2 штуки
  • Цукор – ½ склянки
  • Борошно – ½ склянки
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для макового коржа:

  • Білки – 8 штук
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – ½ склянки
  • Мак – ½ склянки
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для крему:

  • Вода – 500 мл
  • Лимонне желе – 2 упаковки
  • Вершки (від 30 %) – 500 мл
  • Цукрова пудра – 5 ст. л.
  • Персики або манго (свіжі або консервовані) нарізані кубиками – 1 склянка

Склянка = 250 мл

Приготуванн

Яйця, для приготування коржів, мають бути кімнатної температури.

Бісквіт.

  1. До жовтків додаємо цілі яйця та цукор. Збиваємо до пишної світлої маси.
  2. Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо та додаємо кількома етапами до яєчної маси, акуратно вимішуємо лопаткою.
  3. Викладаємо тісто у форму (22х33), дно якої застеляємо пергаментом. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 15 хвилин. Охолоджуємо. Розрізаємо на 2 тонкі коржі.

Маковий корж.

  1. Білки збиваємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо.
  2. Борошно змішуємо з маком (сухим) та розпушувачем, додаємо до білків, акуратно вимішуємо лопаткою.
  3. Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом та випікаємо близько 15 хвилин при температурі 180 градусів. Залишаємо до охолодження.

Крем.

  1. В гарячій воді розводимо желе, залишаємо до охолодження.
  2. Добре охолоджені вершки збиваємо разом з цукровою пудрою до пишного стану. Зменшуємо швидкість міксера, тонкою цівкою вливаємо охолоджене (холодне, не тепле) желе, збиваємо до однорідності.
  3. Додаємо нарізані персики або манго, перемішуємо.
    ‼️ Крем швидко застигає, тому готуємо його безпосередньо перед нанесенням.

Збираємо пляцок.

  1. Нижній корж кладемо назад у форму, застелену пергаментом. Викладаємо половину крему, накриваємо маковим коржем, викладаємо другу половину крему, накриваємо верхньою половиною бісквіту.
  2. Ставимо наш пляцок в холодильник мінімум на 8 годин.
  3. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.

Торт "Сніговик в тропіках" - ніжні бісквітні коржі, вершковий крем зі шматочками персиків та білково-маковий корж - неймовірна смакота

Смачного !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: