Ніжні бісквітні коржі, вершковий крем зі шматочками персиків та білково-маковий корж – неймовірна смакота, яку варто спробувати
від Denzhyttya
1 Лютого, 2024
Смачнющий торт з ніжними бісквітними коржами, вершковим кремом зі шматочками персиків (манго) та білково – маковий корж… Усі інгредієнти чудово поєднуються та створюють справжній вибух смаку ! Готується цей смаколик досить просто та швидко.
Інгредієнти:
- Жовтки – 8 штук
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – ½ склянки
- Борошно – ½ склянки
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для макового коржа:
- Білки – 8 штук
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – ½ склянки
- Мак – ½ склянки
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для крему:
- Вода – 500 мл
- Лимонне желе – 2 упаковки
- Вершки (від 30 %) – 500 мл
- Цукрова пудра – 5 ст. л.
- Персики або манго (свіжі або консервовані) нарізані кубиками – 1 склянка
Склянка = 250 мл
Приготуванн
Яйця, для приготування коржів, мають бути кімнатної температури.
Бісквіт.
- До жовтків додаємо цілі яйця та цукор. Збиваємо до пишної світлої маси.
- Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо та додаємо кількома етапами до яєчної маси, акуратно вимішуємо лопаткою.
- Викладаємо тісто у форму (22х33), дно якої застеляємо пергаментом. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 15 хвилин. Охолоджуємо. Розрізаємо на 2 тонкі коржі.
Маковий корж.
- Білки збиваємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо.
- Борошно змішуємо з маком (сухим) та розпушувачем, додаємо до білків, акуратно вимішуємо лопаткою.
- Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом та випікаємо близько 15 хвилин при температурі 180 градусів. Залишаємо до охолодження.
Крем.
- В гарячій воді розводимо желе, залишаємо до охолодження.
- Добре охолоджені вершки збиваємо разом з цукровою пудрою до пишного стану. Зменшуємо швидкість міксера, тонкою цівкою вливаємо охолоджене (холодне, не тепле) желе, збиваємо до однорідності.
- Додаємо нарізані персики або манго, перемішуємо.
‼️ Крем швидко застигає, тому готуємо його безпосередньо перед нанесенням.
Збираємо пляцок.
- Нижній корж кладемо назад у форму, застелену пергаментом. Викладаємо половину крему, накриваємо маковим коржем, викладаємо другу половину крему, накриваємо верхньою половиною бісквіту.
- Ставимо наш пляцок в холодильник мінімум на 8 годин.
- Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.
Смачного !
Джерело:
Олена Горкуша