Ніжні булочки за японською технологією приготування – “танджонг” (м’якенькі ніжні і довго не черствіють)
Можливо, метод приготування цих булочок вам вже знайомий. В основному тільки його і використовують японські кулінари. Вся справа в методі приготування тіста – воно замішується з додаванням борошняної заварки “танджонг”.
Спробуйте приготувати булочки за цим методом, і ви побачите які повітряні, дуже ніжні і звичайно смачні вони виходять.
Плюс до всього вони ще й довго не черствіють, зберігаючи свою первісну свіжість.
Булочки у нас будуть з начинкою – я взяла яблучне повидло. Ви можете використовувати будь-яке інше повидло, джем або конфітюр, головне, щоб воно не було дуже рідким.
А можете просто посипати їх цукром або цукром з корицею – теж дуже смачно.
Інгредієнти:
(з розрахунку на подвійну норму):
- молоко – 520 мл.
- борошно пшеничне – 740 гр.
- дріжджі сухі – 14 гр.
- цукор – 100 гр.
- яйце – 4 шт.
- вершкове масло – 100 гр.
- сіль – 2 ч. л. без гірки
- повидло яблучне – за смаком
Приготування:
- Готуємо борошняну заварку “танджонг”.
- В каструлі або сотейнику з’єднуємо 200 мл. молока і всипаємо 40 гр. просіяного борошна. Перемішуємо до однорідного стану.
- Сотейник ставимо на маленький вогонь і при безперервному розмішуванні суміші заварюємо тісто близько 2-3 хвилин до його загустіння. Остуджуємо танджонг до теплого стану.
- Теперь в миску вливаємо залишки молока ( кімната темп. ) і всипаємо дріжджі.
- Для кращої активації дріжджів всипаємо 2 ст. л. цукру. Ми залишаємо опару на 15-20 хвилин. Через цей час опара покриється пишною піною.
- В миску розбиваємо яйця ( кімната температура ), вливаємо розтоплене тепле вершкове масло і розмішуємо.
- В просіяне борошно всипаємо сіль, що залишився цукор і добре перемішуємо.
- В борошно вливаємо яєчно-масляну суміш, опару і борошняне заварювання танджонг.
- Замішуємо тісто до однорідного стану.
- Тісто накриваємо плівкою і залишаємо його підходити приблизно на 1-1,5 години ( час буде залежати від навколишньої температури ).
- Як тільки тісто підійшло, починаємо формувати булочки.
- Тісто розділіть на однакові кульки.
- Кожну кульку розкачайте в овал.
- На один край овалу покладіть яблучне повидло – приблизно чайну ложку.
- Боки овалу загорніть всередину і скрутіть булочку. Вийде форма циліндра.
- Сформовані булочки укладіть на деко, застелене пергаментом.
- Кладемо булочки в теплому місці для вистоювання приблизно на 30-40 хвилин.
- Перед випічкою булочки змастіть збитим яйцем.
- Випікаються вони в попередньо нагрітій до 190 гр. С духовці близько 20 хвилин.
- Готові булочки вийміть з духовки і накрийте рушником. Залиште їх остигати на 15-20 хвилин.
От і все! Ми впоралися! Смачні, повітряні і ніжні булочки готові! Вони смачні і з чаєм, і з кавою, з теплим молоком або з какао!
Смачного Вам!