Ніжні булочки за японською технологією приготування – “танджонг” (м’якенькі ніжні і довго не черствіють)

Можливо, метод приготування цих булочок вам вже знайомий. В основному тільки його і використовують японські кулінари. Вся справа в методі приготування тіста – воно замішується з додаванням борошняної заварки  “танджонг”.

Спробуйте приготувати булочки за цим методом, і ви побачите які повітряні, дуже ніжні і звичайно смачні вони виходять.

Плюс до всього вони ще й довго не черствіють, зберігаючи свою первісну свіжість.

Булочки у нас будуть з начинкою – я взяла яблучне повидло. Ви можете використовувати будь-яке інше повидло, джем або конфітюр, головне, щоб воно не було дуже рідким.

А можете просто посипати їх цукром або цукром з корицею – теж дуже смачно.

61d51da0a03c24331d62c7f981776851

Інгредієнти:

(з розрахунку на подвійну норму):

  • молоко – 520 мл.
  • борошно пшеничне – 740 гр.
  • дріжджі сухі – 14 гр.
  • цукор – 100 гр.
  • яйце – 4 шт.
  • вершкове масло – 100 гр.
  • сіль – 2 ч. л. без гірки
  • повидло яблучне – за смаком

Приготування:

  1. Готуємо борошняну заварку “танджонг”.
  2. В каструлі або сотейнику з’єднуємо 200 мл. молока і всипаємо 40 гр. просіяного борошна. Перемішуємо до однорідного стану.2e03959c074c2ea99a6947d46d051a13b2accae29b7ca004b5ecc2ccb4a9b061
  3. Сотейник ставимо на маленький вогонь і при безперервному розмішуванні суміші заварюємо тісто близько 2-3 хвилин до його загустіння. Остуджуємо танджонг до теплого стану.c7f9a7b042ad4ceb91be99b58f04c6c6
  4. Теперь в миску вливаємо залишки молока ( кімната темп. ) і всипаємо дріжджі.f0902c7d0fe05fc423eca7d08079e12d
  5. Для кращої активації дріжджів всипаємо 2 ст. л. цукру. Ми залишаємо опару на 15-20 хвилин. Через цей час опара покриється пишною піною.2372005af1533c06c3b8ed38bd9f468f
  6. В миску розбиваємо яйця ( кімната температура ), вливаємо розтоплене тепле вершкове масло і розмішуємо.263b2d46c99bf2a5e2e8a3aa207af26469d7ff7934c0bbfd1c28aa0c4f7bfb6a3e1b1e8d887e8b837ee2c39d4dd87cb4
  7. В просіяне борошно всипаємо сіль, що залишився цукор і добре перемішуємо.fdc24337df2855e2286a5cfbe0aee8c6
  8. В борошно вливаємо яєчно-масляну суміш, опару і борошняне заварювання танджонг.ac806f1423bd26a5159eac87fb84a6b8
  9. Замішуємо тісто до однорідного стану.1e77c71ff827d71771c9706cd3bb4b17
  10. Тісто накриваємо плівкою і залишаємо його підходити приблизно на 1-1,5 години ( час буде залежати від навколишньої температури ).3ef48e732cc297df445e4a310be54987
  11. Як тільки тісто підійшло, починаємо формувати булочки.
  12. Тісто розділіть на однакові кульки.4e99bd43f5a0ec183c8fe0e014fb3b08
  13. Кожну кульку розкачайте в овал.376fc3ef6364837c5020f02ec311f079
    81e2a2322393fc478abd6f96fd25e4a6
  14. На один край овалу покладіть яблучне повидло – приблизно чайну ложку.9a4eb864f859a53fdd4671ccee54b1f3
  15. Боки овалу загорніть всередину і скрутіть булочку. Вийде форма циліндра.5c89581dab76db68b3bc9ecf527ce9c6
    19da8d4d0b1b0ab13bd025a2d1610843
  16. Сформовані булочки укладіть на деко, застелене пергаментом.e08a4f3ce490ddcec382ee25479be12d
  17. Кладемо булочки в теплому місці для вистоювання приблизно на 30-40 хвилин.583848ca8597e398f7afd9dc04d8d16f
  18. Перед випічкою булочки змастіть збитим яйцем.cb8ab1f6c90a62e371c95672551d99a5
  19. Випікаються вони в попередньо нагрітій до 190 гр. С духовці близько 20 хвилин.
  20. Готові булочки вийміть з духовки і накрийте рушником. Залиште їх остигати на 15-20 хвилин.

От і все! Ми впоралися! Смачні, повітряні і ніжні булочки готові! Вони смачні і з чаєм, і з кавою, з теплим молоком або з какао!e605a77fef95b6573582a89e594bcedfee05c1781b704ae99c14f9bb3a59d9ab

Смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: