Ніжні сирні булочки на сковорідці
від Denzhyttya
2 Серпня, 2021
Ця проста випічка стане фаворитом кожної господині. Підійде на той випадок, якщо у вас немає духовки або ж ви просто не бажаєте особливо морочитися. Незважаючи на легкість приготування і простоту інгредієнтів, булочки виходять незрівнянними. Вони дуже ніжні, м’які і ароматні. Рекомендую спробувати всім.
Інгредієнти:
- 250 гр домашнього сиру
- 1 яйце
- 100 гр вершкового масла
- дрібка солі
- 100-120 гр цукрового піску
- 1 гр ванільного цукру
- 300-320 гр борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
Приготування:
- В першу чергу в окрему ємність відправляємо сир, вершкове масло, попередньо розм’якшене, цукровий пісок, яйце, сіль і ванільний цукор. Занурювальним блендером збиваємо все до однорідності.
- Потім просіваємо сюди борошно і розпушувач. Замішуємо тісто.
- Після чого ділимо його на дві частини і кожну з них розкачуємо в пласт, товщина якого повинна бути приблизно 3 мм. Використовуючи склянку, вирізаємо круглі заготовки.
- Потім внахлест складаємо 5 кружечків і розрізаємо навпіл, формуючи бутони. Пелюсточки розрівнюємо.
- Дно сковорідки застеляємо пергаментним папером і викладаємо заготовки з відстанню один від одного.
- Накриваємо сковорідку кришкою і готуємо булочки 15-20 хвилин. Вогонь повинен бути мінімальним. При цьому кришку перші 15 хвилин не відкриваємо.
- Якщо ви хочете використовувати духовку, то випікаємо булочки при температурі 180 градусів, 20-25 хвилин.
- Потім даємо випічці охолонути і присипаємо цукровою пудрою.
Джерело:
mandarynka.com.ua