Ніжні та соковиті м’ясні закуски на святковий стіл.
від Denzhyttya
5 Січня, 2022
Ви витратите обмаль часу , проте отримаєте апетитну та ситну страву, якою здивуєте всіх гостей.
Інгредієнти:
- вода та молоко по 200 мл
- дріжджі, 7 г
- яйце, 1 шт
- сіль
- борошно, 700 г
- масло вершкове, 150 г
Для приготування начинки необхідно:
- фарш, 500 г
- цибуля, 3 шт
- сіль, перець, спеції, зелень
- олія соняшникова, 50 мл
- жовток та молоко для змащення
Приготування:
- Яйце збиваємо із сіллю віночком і вливаємо тепле молоко та теплу воду.
- Всипаємо дріжджі, перемішуємо.
- Борошно просіюємо і всипаємо частинами в основу, вимішуємо м’яке і піддатливе тісто.
- Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 40 – 60 хвилин.
- Фарш заправляємо дрібно нарізаною цибулею, сіллю, перцем, спеціями та дрібно різаним кропом.
- Тісто ділимо на порційні шматочки і розкачуємо тонкі коржики, змащуємо олією або вершковим маслом, складаємо один на одного і розкачуємо в пласт тіста.
- Складаємо тісто та ковбаску і ріжемо порційними шматочками.
- З кожного шматочка робимо стаканчик, з високими бортиками та всередину кладемо м’ясну начинку. Защипуємо верх.
- Викладаємо на лист, застелений пергаментом, і змащуємо збитим жовтком з молоком.
- Випікаємо при 200 градусах близько 20-30 хвилин.
Пиріжки виходять такими листковими та ніжними повітряними, які просто тануть у роті. Начинку ви можете змінювати на свій смак і щоразу готувати нову закуску.
Джерело:
mandarynka.com.ua