Ніжніше будь-якого торта. Цукровий пиріг з персиків який тане в роті
від Denzhyttya
18 Вересня, 2021
Пиріг виходить дуже ніжним і ароматним, завдяки персикам, тісто стає вологим, немає необхідності використовувати додаткові просочення.
Інгредієнти:
- вершки жирні, 100 мл
- молоко тепле, 300 мл
- дріжджі сухі, 8 г
- сіль дрібка
- цукор, 125 г
- ванілін за смаком
- масло вершкове розм’якшене, 50 г
- борошно, 450 г
- персики, 4 шт
- масло вершкове
- цукор
Приготування:
- Молоко тепле змішуємо з цукром і дріжджами і вершками. Залишаємо на кілька хвилин.
- Борошно просіваємо і з’єднуємо з сіллю.
- У борошно вливаємо рідку основу, вимішуємо.
- Додаємо розтоплене вершкове масло (50 г), місимо тісто.
- Порада: маса буде в’язкою і густою, забивати її борошном не варто.
- Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
- Персики беріть свіжі або консервовані, ріжемо часточками і вставляємо в тісто.
- У тісті робимо поглиблення і вставляємо в них шматочки вершкового масла.
- Посипаємо рясно цукром і відправляємо в духовку.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, стежте за тим, щоб цукор не почав горіти. Можна накрити фольгою або пергаментом.
- Пиріг залишаємо у формі, щоб він добре охолов і подаємо до столу.
Здоба виходить дуже пишною, повітряною, вологою, з яскравим вершковим і персиковим ароматом.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua