Ніжний десерт до чаю

Десерт закохує всіх з першої ложечки. Готується простіше не придумаєш, якщо Ви ще не пробували, то швидше виправляйте ситуацію і терміново готуйте цю смакоту.

Інгредієнти:

  • листкове тісто бездріжджове – 1 пачка (450г)
  • полуниця – 250г

Для крему:

  • жовтки яєчні – 6 шт
  • цукор – 200г
  • молоко – 400мл
  • ванільний цукор – 1 пачка
  • кукурудзяний крохмаль – 2ст.л. (30г)
  • вершки 33% – 200мл
  • лимонна кислота – 1/2ч.л.

Для ганашу:

  • шоколад молочний – 250г
  • вершки 20% – 100мл

Приготування:

  1. Тісто листкове 400 г без дріжджове розморожуємо та трохи розкачуємо, але не сильно приблизно 25 см на 25 см, тепер розрізаємо на квадратики розміром приблизно 1 см на 1 см.
  2. Ставимо в духовку та запікаємо до готовності при 180 градусах 25 хвилин.Десерт який "зводить з розуму" всіх своїм божественним смаком
  3. У каструлю насипаємо 200 г цукру, додаємо ванільний цукор, додаємо кукурудзяний крохмаль 2 ст.л. по вазі це 30 грам, перемішуємо. Вливаємо 400 мл молока, 6 яєць розділимо на білки та жовтки, білки нам не знадобляться. До речі білки можна заморозити в морозильній камері, коли потрібно дістати і розморозити, наприклад, на приготування безе, вони не втрачають своїх властивостей.
  4. Ставимо на вогонь і постійно помішуючи варимо на середньому вогні до загустіння, знімаємо з вогню.
  5. Тепер закриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути.
  6. Відміряємо 200 г вершків, для збивання жирність не менше ніж 33%, збиваємо міксером на середній швидкості до м’яких піків.
  7. Остиглу заварну масу пробиваємо міксером і до неї додаємо в 2-3 прийоми збиті вершки. Я люблю десерти з кислинкою, тому ще додаю ½ ч.л. лимонної кислоти, ще раз пробиваю міксером. Ось такий крем вийшов.Десерт який "зводить з розуму" всіх своїм божественним смаком
  8. Слоїсте печиво розбираємо на пластинки і укладаємо у відповідну ємність, зверху кладемо крем і розрівнюємо, прибираємо в холодильник на хвилин 30-40.Десерт який "зводить з розуму" всіх своїм божественним смакомДесерт який "зводить з розуму" всіх своїм божественним смаком
  9. Тепер розтопимо шоколад.
  10. У миску кладемо 250 г шоколаду молочного, вливаємо 100 мл вершків жирністю 20%. Ставимо на водяну баню, перемішуючи, доводимо до однорідності і знімаємо з вогню, даємо остигнути до кімнатної температури.Десерт який "зводить з розуму" всіх своїм божественним смаком
  11. Дістаємо десерт із холодильника та заливаємо шоколадом, прибираємо в холодильник ще на хвилин 30.

Зверху кладемо полуничку, можна приготувати порційно у креманках. Виходить дуже смачно, рекомендую.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: