Ніжний десерт до чаю
від Denzhyttya
14 Січня, 2022
Десерт закохує всіх з першої ложечки. Готується простіше не придумаєш, якщо Ви ще не пробували, то швидше виправляйте ситуацію і терміново готуйте цю смакоту.
Інгредієнти:
- листкове тісто бездріжджове – 1 пачка (450г)
- полуниця – 250г
Для крему:
- жовтки яєчні – 6 шт
- цукор – 200г
- молоко – 400мл
- ванільний цукор – 1 пачка
- кукурудзяний крохмаль – 2ст.л. (30г)
- вершки 33% – 200мл
- лимонна кислота – 1/2ч.л.
Для ганашу:
- шоколад молочний – 250г
- вершки 20% – 100мл
Приготування:
- Тісто листкове 400 г без дріжджове розморожуємо та трохи розкачуємо, але не сильно приблизно 25 см на 25 см, тепер розрізаємо на квадратики розміром приблизно 1 см на 1 см.
- Ставимо в духовку та запікаємо до готовності при 180 градусах 25 хвилин.
- У каструлю насипаємо 200 г цукру, додаємо ванільний цукор, додаємо кукурудзяний крохмаль 2 ст.л. по вазі це 30 грам, перемішуємо. Вливаємо 400 мл молока, 6 яєць розділимо на білки та жовтки, білки нам не знадобляться. До речі білки можна заморозити в морозильній камері, коли потрібно дістати і розморозити, наприклад, на приготування безе, вони не втрачають своїх властивостей.
- Ставимо на вогонь і постійно помішуючи варимо на середньому вогні до загустіння, знімаємо з вогню.
- Тепер закриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути.
- Відміряємо 200 г вершків, для збивання жирність не менше ніж 33%, збиваємо міксером на середній швидкості до м’яких піків.
- Остиглу заварну масу пробиваємо міксером і до неї додаємо в 2-3 прийоми збиті вершки. Я люблю десерти з кислинкою, тому ще додаю ½ ч.л. лимонної кислоти, ще раз пробиваю міксером. Ось такий крем вийшов.
- Слоїсте печиво розбираємо на пластинки і укладаємо у відповідну ємність, зверху кладемо крем і розрівнюємо, прибираємо в холодильник на хвилин 30-40.
- Тепер розтопимо шоколад.
- У миску кладемо 250 г шоколаду молочного, вливаємо 100 мл вершків жирністю 20%. Ставимо на водяну баню, перемішуючи, доводимо до однорідності і знімаємо з вогню, даємо остигнути до кімнатної температури.
- Дістаємо десерт із холодильника та заливаємо шоколадом, прибираємо в холодильник ще на хвилин 30.
Зверху кладемо полуничку, можна приготувати порційно у креманках. Виходить дуже смачно, рекомендую.
Джерело:
zhyttia.com.ua