Оселедець у гірчичному соусі по-фінськи. Закуска, від якої в захваті всі без винятку

Цьому рецепту вже не одна сотня років, але він досі має величезну популярність у фінських кулінарів. Смачною виходить не лише риба, а й соус, який з’їдається швидше, ніж сама риба.

Проте, готується риба із простих інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Малосольний оселедець – 2 штуки
  • Соняшникова олія – 5 ложок столових
  • Гірчиця готова – 2 ложки чайні
  • Гірчиця в зернах – 1 ложка столова
  • Яйце – 1 штука
  • Лимонний сік – небагато
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Кріп – пара гілочок

Готувати можна, як зі свіжого (мороженого) оселедця, так і малосольного. Якщо оселедець свіжий (морожений), то потрібно додати в інгредієнти 2 чайні ложки солі і збільшити час засолювання до двох годин.

Приготування:

  1. Оселедець необхідно очистити від кісточок та шкірки. Відрізати голову та хвіст, нарізати на шматочки.Оселедець у гірчичному соусі по-фінськи. Закуска, від якої в захваті всі без винятку
  2. Шматочки оселедця залити олією і у разі свіжої риби додати сіль.
  3. Залишилось приготувати гірчичний маринад. Змішати цукор з яйцем, а потім додати два види гірчиці – звичайну та у зернах.
  4. Кріп нашаткувати, з лимона вичавити сік. З’єднати всі компоненти маринаду, перемішати до однорідності.Оселедець у гірчичному соусі по-фінськи. Закуска, від якої в захваті всі без винятку
  5. Тепер потрібно з оселедця злити олію, а саму рибу перемішати з гірчичною заправкою. За 15 хвилин можна сміливо подавати її на стіл.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: