Ніжний дієтичний омлет, варений в пакеті. За смаком як вершковий сир і без грама олії
Максимально смачна і корисна страва. Хочете навчитися готувати свої улюблені страви не тільки смачно, але і максимально корисно? Спробуйте приготувати омлет таким методом.
Вражаюче, але омлет, приготовлений в мішечку, за своїми смаковими якостями, нічим не відрізняється омлету, приготованого звичайним методом, на сковороді.
Жодна олія або жир для приготування не потрібен, омлет і без цього виходить неймовірно ніжним і соковитим. Також, така страва добре підходить в якості сніданку для дітей.
Звичайно, можна не ускладнювати собі життя, і посмажити яйця на сковороді. Але, цей варіант омлету виходить набагато ніжнішим, і найголовніше є дієтичною стравою, так як не використовується олія.
Якщо Ви сумніваєтеся на рахунок пакета, можете його приготувати і в скляній банці.
Необхідні продукти:
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 2/3 склянки
- Сіль за смаком
Покроковий процес приготування дієтичного омлету
Хто вважає за краще солодкуватий омлет, можете покласти трохи цукру. Для прихильників пікантних страв використовуйте зелень.
З’єднуємо яйця з цукром і перемішуємо міксером до появи піни. Далі додаємо молоко і знову все добре перемішуємо. Маса по консистенції, повинна бути рідкуватою але пишною.
Нам знадобиться два поліетиленові пакетики. Їх потрібно скласти один в один. Омлет виливаємо в пакет, щільно його закриваємо і занурюємо в киплячу воду. Омлет готується не більше 10 хвилин.
Воду найкраще ставити на вогонь заздалегідь, щоб потім не довелося чекати, поки вона закипить.
Омлет дуже легко витягти з пакета. Викладаємо його на тарілку, ділимо на порційні шматочки і можна снідати.
Дуже смачно виходить, якщо в омлет додати гриби, овочі або шинку.
Продукти на одну порцію:
- Яйця – 2 шт.
- Шинка – два шматочки, можна порізати на невеликі шматочки
- Тертий сир – ½ склянки
- Подрібнена цибуля – 200 грам (за бажанням)
- Нарізаний помідор – 40 грам (за бажанням)
- Подрібнений солодкий перець – 20 грам (за бажанням)
- Нарізані печериці – 2 одиниці (за бажанням)
- Аджика або сальса – 20 грам (за бажанням)
Спосіб приготування
Яйця вбиваємо в поліетиленовий пакетик. Щільно його закриваємо, перед цим випустивши все повітря. Трясемо пакет, таким чином, щоб яйця добре збилися. Далі, відкриваємо і кладемо в кульок інші продукти, не забуваємо випустити повітря, і знову щільно закриваємо.
Варимо омлет 30 хвилин. Одночасно можна готувати до 8 порцій.
Готовий омлет викочуємо з пакета.