Ніжний сирний пиріг — відмінна випічка до вечері

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 100 грамів вершкового масла
  • 60 грамів цукру
  • 220 грамів пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 3 жовтки
  • 50 мілілітрів води (молока)

Для начинки:

  • 500 грамів сиру
  • 200 грамів сметани
  • 160 грамів цукру
  • 3 білки
  • 60 грамів манної крупи
  • 100 грамів маку
  • ванілін

Приготування:

  1. У миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, сіль, цукор і все добре перемішуємо. Додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Перетираємо руками до стану крихти. Додаємо в неї жовтки і замішуємо тісто. Додаємо молоко або воду, а потім відразу збираємо в кулю.
  2. Тісто перекладаємо в форму для випічки, застелену пергаментним папером і розподіляємо, формуючи бортики і дно. Відправляємо заготовку в холодильник.
  3. У сир додаємо сметану, цукор, білки і ванілін. Все перебиваємо блендером до однорідної маси. У масу додаємо манку і ще раз перемішуємо.
  4. У миску переливаємо 1/3 частина сирної суміші і додаємо мак, перемішуємо блендером.  ( за бажанням можна додати мороженої вишні, також смачно)
  5. Дві отримані маси по одній ложці викладаємо в основу для пирога, чергуючи їх між собою.
  6. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів. Випікаємо протягом 1 години. Готовий пиріг охолоджуємо, а потім подаємо до столу.

Смачного! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: