Готую картопляні язички. Смачніше і корисніше чіпсів і простіше смаженої картоплі

Без краплі олії. Кожна мама знає, що чіпси, м’яко кажучи, не найкорисніша страва. Але діти їх люблять і постійно просять купити. На щастя, я знайшла чудовий вихід із становища – картопляні язички. Діти їх їдять з великим задоволенням, і про шкідливі чіпси навіть не згадують. А готуються вони дуже просто зі звичайної картоплі.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 – 4 штуки;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Спеції та інші приправи – на свій розсуд (наприклад сушені кріп і часник).

Крім цього знадобиться пергаментний папір. І в ідеалі картопляні бульби повинні мати довгасту форму, щоб шматочки були максимально схожі на язички.

 Приготування:

  1. Картоплю потрібно вимити і очистити від шкірки. Якщо картопля молода, свіжого врожаю, з тонкою шкіркою, то чистити не обов’язково.
  2. Кожну картоплю нарізати на язички, тобто уздовж, товщиною по 4 – 5 мм.
  3. Картопляні язички викласти на паперові серветки, щоб позбавити шматочки від зайвої вологи.
  4. Зверху промокнути картоплю також паперовими серветками (рушничок).
  5. Включити духовку, вона повинна бути розігріта.
  6. Деко застелити пергаментним папером і посипати його сіллю, не надто багато. НЕ шар солі, а просто, як ніби Ви солите деко.
  7. На сіль викласти картопляні язички, намагаючись, щоб вони не стикалися один з одним.
  8. Посипати приправами.

Якщо любите гостре, то можна ще додати червоний гострий перець.

Прибрати деко з язичками в розігріту духовку на 10 хвилин.

Через 10 хвилин дістати кожен язичок перевернути і прибрати в духовку ще на 5 – 7 хвилин.

За цей час язички підрум’яняться, покриються апетитною хрусткою скоринкою.

Картопляні язички готові.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: