Ніжний торт з листкового тіста
від Denzhyttya
31 Січня, 2024
Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом смачного і ніжного торта з готового листкового тіста. Таку смакоту приготувати просто і буквально за 15 хвилин роботи.
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 800 грам
- Яєчні жовтки – 2 штуки
- Вершки ( 30-36% жирності ) – 200 мілілітрів
- Ванільний цукор – 20 грам
- Цукор – 6 столових ложок
- Кукурудзяний крохмаль – 6 столових ложок
- Молоко – 800 мілілітрів
- Вершкове масло – 100 грам
- Цукрова пудра – щоб прикрасити
Приготування:
- Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо листкове тісто. Тісто теж присипаємо борошном і розгортаємо до розмірів 30-40 см. Розрізаємо на два рівних прямокутника.
- Потім один прямокутник розрізаємо на смужки.
- На другому прямокутнику робимо проколи виделкою. Акуратно викладаємо тісто на деко і випікаємо 15 хв, при 220 град. Дістаємо з духовки і накриваємо вологою тканиною.
- У каструлю кладемо яєчні жовтки і заливаємо вершками. Всипаємо ванільний цукор і змішуємо вінчиком.
- Додаємо цукор, кукурудзяний крохмаль і добре змішуємо, щоб не було грудочок.
- Вливаємо молоко і перемішуємо. Варимо на середньому вогні до загустіння. Викладаємо вершкове масло і перемішуємо.
- На дно форми викладаємо корж з проколами.
- Виливаємо підготовлений крем.
- Зверху викладаємо розрізане на шматочки тісто. Ставимо торт в холодильник на 4-6 годин (до застигання).
- Прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу!
Смачного!
Позначки