Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму

Розкішний рецепт пряних огірків на зиму. Їх можна використовувати для гарячих бутербродів, бургерів, лавашів з начинкою, піци.

Якщо ви не пробували – раджу обов’язково спробувати, впевнена, що такі огірки приємно здивують вас своїм смаком. Огірки виходять пряними та мають насичений кисло-солодкий смак. І виглядають оригінально. Такі жовті овочі прикрасять будь-який бутерброд чи салат.

Інгредієнти:

  • огірки – 1 кг
  • цибуля – 250 г
  • сіль – 3 ст.
  • цукор – 300 г
  • куркума – 1/2 ч. л.
  • гірчиця у зернах – 2 ст.л.
  • яблучний оцет 6% – 400 мл
  • перець горошком – 1/2 ч. л.
  • перець запашний – 10 шт

Приготування:

  1. Огірки добре мию і нарізаю кружечками, завтовшки 3-5 мм.
  2. Розмір огірків немає значення, які вам більше подобаються – ті й беріть.Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму
  3. Цибулю очищаю від лушпиння і нарізаю півкільцями.
  4. У глибоку миску кладу всі порізані огірки, цибулю півкільцями та додаю сіль.Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму
  5. Перемішую, накриваю тарілкою і ставлю зверху банку з водою як вантаж.Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму
  6. І надсилаю всю цю конструкцію в холодильник на 4-5 годин.
  7. Після закінчення часу відкидаю просолені огірки на друшляк і добре промиваю від солі під проточною водою.Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму
  8. Даю воді повністю стекти. Поки огірки стікають готую маринад.
  9. У каструлю вливаю яблучний оцет, всипаю цукор, куркуму, зерна гірчиці, чорний та запашні перці.Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму
  10. Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння, постійно помішуючи, щоби весь цукор розчинився.
  11. У киплячий маринад викладаю огірки, що стекли, перемішую і доводжу до кипіння.Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму
  12. Варю 1 хвилину до зміни кольору огірків.Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму
  13. Розкладаю киплячі огірки по заздалегідь стерилізованим банкам, заливаю розсолом до самого верху і закручую стерилізованими кришками.Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму
  14. Перевертаю на кришку, загортаю ковдрою та залишаю до повного остигання.
  15. Потім забираю в прохолодне місце і чекаю на зиму. Такі огірочки можна зберігати і за кімнатної температури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: