Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму
від Denzhyttya
8 Серпня, 2022
Розкішний рецепт пряних огірків на зиму. Їх можна використовувати для гарячих бутербродів, бургерів, лавашів з начинкою, піци.
Якщо ви не пробували – раджу обов’язково спробувати, впевнена, що такі огірки приємно здивують вас своїм смаком. Огірки виходять пряними та мають насичений кисло-солодкий смак. І виглядають оригінально. Такі жовті овочі прикрасять будь-який бутерброд чи салат.
Інгредієнти:
- огірки – 1 кг
- цибуля – 250 г
- сіль – 3 ст.
- цукор – 300 г
- куркума – 1/2 ч. л.
- гірчиця у зернах – 2 ст.л.
- яблучний оцет 6% – 400 мл
- перець горошком – 1/2 ч. л.
- перець запашний – 10 шт
Приготування:
- Огірки добре мию і нарізаю кружечками, завтовшки 3-5 мм.
- Розмір огірків немає значення, які вам більше подобаються – ті й беріть.
- Цибулю очищаю від лушпиння і нарізаю півкільцями.
- У глибоку миску кладу всі порізані огірки, цибулю півкільцями та додаю сіль.
- Перемішую, накриваю тарілкою і ставлю зверху банку з водою як вантаж.
- І надсилаю всю цю конструкцію в холодильник на 4-5 годин.
- Після закінчення часу відкидаю просолені огірки на друшляк і добре промиваю від солі під проточною водою.
- Даю воді повністю стекти. Поки огірки стікають готую маринад.
- У каструлю вливаю яблучний оцет, всипаю цукор, куркуму, зерна гірчиці, чорний та запашні перці.
- Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння, постійно помішуючи, щоби весь цукор розчинився.
- У киплячий маринад викладаю огірки, що стекли, перемішую і доводжу до кипіння.
- Варю 1 хвилину до зміни кольору огірків.
- Розкладаю киплячі огірки по заздалегідь стерилізованим банкам, заливаю розсолом до самого верху і закручую стерилізованими кришками.
- Перевертаю на кришку, загортаю ковдрою та залишаю до повного остигання.
- Потім забираю в прохолодне місце і чекаю на зиму. Такі огірочки можна зберігати і за кімнатної температури.
Джерело:
zhyttia.com.ua