Один із найпростіших рецептів торта: готуватиму на кожне свято
від Denzhyttya
7 Січня, 2022
Один із найпростіших рецептів торта Наполеон, у якому використовується мінімальний набір продуктів. На виході у вас вийде класичний, ніжний та просочений десерт.
Інгредієнти:
- яйця, 4 шт
- борошно, 200 г
- сіль дрібку
- цукор, 200 г
- ванілін
- крохмаль кукурудзяний чи звичайний, половина склянки
- молоко, 1 л
- масло вершкове, 100 г
- вершки жирні, 250 мл
- пудра цукрова 1 ст.л
- тісто листкове, 500 г
- сухофрукти та сушена журавлина за смаком та бажанням
Приготування:
- Тісто виймаємо заздалегідь з морозильної камери, розморожуємо і ріжемо смужками, щоб їхня довжина не перевищувала вашу форму, в якій збиратимете торт.
- Деко застеляємо пергаментом, викладаємо смужки тіста і випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин, але контролюйте по своїй духовці. Виймаємо смужки та остуджуємо.
- Для крему змішуємо борошно та крохмаль, цукор, яйця. Перебиваємо масу віночком чи міксером.
- Додаємо молоко і варимо на невеликому вогні до загустіння.
- Знімаємо з плити, додаємо вершкове масло і вимішуємо крем, поки масло повністю не розчиниться. Повністю охолоджуємо.
- Збиваємо добре охолоджені вершки з ложкою пудри, але можна не використовувати її.
- Частиною вводимо заварний крем і збиваємо масу до однорідності.
- У кільці або прямокутній формі викладаємо шар смужок із тіста, шматочки будь-яких сухофруктів або ягід, крем, смужки, крем. Таким чином чергуємо та заповнюємо всю форму.
- Відправляємо в холодильник на кілька годин, потім забираємо форму і прикрашаємо торт за смаком.
Десерт виходить ніжним, просоченим, з добре збалансованим смаком та відтінками солодкості та кислинки ягід. Можна використовувати вишню як добавку.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки