Огірки в томатному маринаді. Мабуть, найсмачніші консервовані огірки, які я пробувала
від Denzhyttya
31 Липня, 2021
Один з небагатьох, дуже вдалих рецептів огірків. Використовуючи томатну пасту, отримуємо пікантний і ароматний маринад, завдяки якому огірочки виходять щільними і хрусткими.
Інгредієнти:
- огірки
- вода, 1 л
- цукор, 1 склянка
- сіль, 1.5 ст.л
- томатна паста, 2 ст.л
- оцет 9%, 70 мл (6%. 100 мл)
Приготування:
- Огірки краще брати невеликі, міцненькі. Якщо вони мляві, краще помити кілька разів, змінюючи воду, потім залити чистою і холодною водою на кілька годин. Хвостики відрізаємо.
- У чисті банки на дно укладаємо будь-яку зелень для консервації, зубчики часнику за смаком.
- Укладаємо огірки і заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 5 хвилин.
- Воду зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо на 5 хвилин огірки.
- Зливаємо воду і в ній розчиняємо сіль і цукор, томатну пасту, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
- Вливаємо в маринад оцет, розливаємо по банках і закручуємо кришками.
- Перевертаємо банки, вкутуємо і залишаємо остигати.
- Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Якщо у вас немає томатної пасти, але є гострий кетчуп, робіть з ним, тільки оцту додайте менше, в соусі він вже присутній.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки