Ох, яка смакота цей тортик: кращий рецепт бісквіта і ніжного торта на будь-яке свято
від Denzhyttya
28 Лютого, 2023
Ви мене багато просили приготувати смачний тортик до столу, з ніжним бісквітом, повітряним кремом і нескладним за способом приготування. Сьогодні з вами хочу поділитися саме таким рецептом. Обов’язково зберігайте рецепт і приготуйте, впевнена вам дуже сподобається .
Інгредієнти:
- Какао порошок 30 гр
- Борошно пшеничне 150 гр
- Розпушувач 5 гр
- Кукурудзяний крохмаль 20 гр
Для бісквіта:
- Яйця 6 шт
- Ванільний цукор 5 гр
- Сіль щіпка
- Цукор 180 гр
Для крему:
- Вершковий сир ( холодний ) 550 гр
- Вершки ( холодні ) 200 мл
- Цукрова пудра 100 гр
- Безе 5-6 шт
- Джем полуничний 150-200 гр
- Смородина для прикраси
- Шоколадна глазур 50 гр
Приготування:
- В окрему ємність насипаємо крохмаль, борошно пшеничне, розпушувач, какао порошок і пропускаємо через сито і все добре змішуємо. В окрему ємність додаємо яйця, сіль, ванільний цукор, цукровий пісок і збиваємо до пишної, світлої маси хвилин 5-8
- Підготуємо заздалегідь форму для випікання, у мене висотою 10 см і вистилаємо фольгою дно і з боків.
- У пишну масу додаємо поетапно сухі інгредієнти і змішуємо лопаточкою до однорідності знизу в верх, акуратно так, щоб маса не сіла і викладаємо масу в форму.
- Відправляємо випікатися в заздалегідь розігріту духовку при 180 градусах хвилин 20, після зменшуємо до 175 градусах і до готовності. Готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою, вона повинна бути абсолютно сухою.
- Через час, бісквіт дістаємо з духовки, звільняємо з кільця, прибираємо бісквіт в харчову плівку і в холодильник для стабілізації на 3 години, або на 2 години в морозильну камеру. Після дістаємо бісквіт і нарізаємо на три коржі, а поки приготуємо крем.
- В окрему миску викладаємо домашній сир, вершки ( холодні ), цукрову пудру і збиваємо до пишної, світлої маси міксером пару хвилин. Так само у мене були в наявності хрустке безе, як я їх готувала у мене так само є на сайті, я нарізаю їх на невеликі шматочки , а так само у мене є дуже смачний джем полуничний, я буду його використовувати в прошарку . Тепер приступаємо до збірки торта.
- Бісквіт викладаємо на тарілку сервірувальну, викладаємо крем, акуратно розрівнюємо лопаткою, формуємо бортики з крему, викладаємо джем полуничний, зверху викладаємо бісквіт, знову змащуємо кремом, викладаємо нарізане безе ,знову викладаємо бісквіт і змащуємо кремом весь торт, робимо чорновий варіант. Відправляємо в холодильник на дві, три години для стабілізації.
- Через час, викладаємо хорошим шаром крем, вирівнюємо весь торт, я так само приготувала додатково крем для формування піків, так само викладаємо шоколадну глазур сіткою і прикрашаємо гілочками смородини. Відправляємо в холодильник для стабілізації на кілька годин, а найкраще на всю ніч .
На ранок пробуємо і насолоджуємося, виходить смачний, просочений, красивий тортик
Джерело:
plyashka.com