Омлетний торт з овочами і сиром: на сніданок і на святковий стіл
від Denzhyttya
9 Грудня, 2021
Така страва відмінно підійде на святковий стіл в якості закусочного торта, а також його можна приготувати для всієї родини на сніданок.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця – 12 шт.
- Борошно – 250 г
- Домашній сир – 250 г
- Сіль, перець – за смаком
Для начинки:
- Червоний солодкий перець
- Жовтий солодкий перець
- Печериці
- Шпинат (можна купити заморожений продукт або обсмажити свіжий шпинат)
- Домашній сир
- Солоні огірки
- Твердий сир (в ідеалі, різних сортів)
- Моцарелла
- Мускатний горіх
Крім того:
- Шматочки бекону
- Зелена цибуля
- Дерев’яні шпажки
Приготування:
- Замішуємо тісто з яєць, борошна і домашнього сиру. Приправляємо сіллю і перцем.
- Для першої начинки змішуємо обсмажений шпинат з домашнім сиром або додаємо в нього трохи вершків. Наливаємо приблизно шосту частину тіста на сковороду і, коли млинець прожариться з одного боку, кладемо на нього шар шпинату. Приправляємо мускатним горіхом і, накривши кришкою, обсмажуємо до готовності. Готовий млинець посипаємо моцареллою.
- Готуємо наступний шар: наливаємо тісто на сковороду, а в якості начинки додаємо шматочки жовтого солодкого перцю. Готовий млинець посипаємо сиром одного сорту і кладемо поверх першого.
- Для третього шару у нас в запасі є начинка зі шматочків шампіньйонів – додаємо їх прямо в тісто на сковороді. А коли млинець готовий, посипаємо сиром – краще взяти сир іншого сорту, а не той, що був у пункті 3.
- У четвертий млинець додаємо шматочки солоних огірків, а потім посипаємо його моцарелою. І не забуваємо складати шари один на одного рівною стопкою.
- Наступний шар робимо з шматочками червоного перцю і сиром.
- Нарешті, готуємо останній млинець – вже без начинки – і кладемо поверх інших. Посипаємо його залишками сиру і додаємо шматочки бекону.
- Закріплюємо всі млинці шпажками і ставимо в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки