Оригінальний рецепт голубців
від Denzhyttya
12 Листопада, 2021
Рецепт простий без зайвої метушні.
Інгредієнти:
- капуста та фарш по 200 г
- цибуля, 1 шт
- сіль, перець, спеції, зелень
Для тіста:
- яйце, 1 шт
- вода, 100мл
- борошно, 300 г
- сіль
Для підливи:
- олія, 50 мл
- цибуля, 1 шт
- морква, 2 шт
- томатний сік чи соус, 50 мл
- сіль перець
Приготування:
- У просіяне борошно додаємо сіль, вбиваємо яйце і перемішуємо.
- Вливаємо воду та замішуємо пельменне тісто, накриваємо його та залишаємо на 10 хвилин.
- Капусту та моркву натираємо на тертці, додаємо дрібно подрібнену цибулю та фарш. Вимішуємо масу, заправляємо сіллю, перцем та спеціями.
- Тісто розгортаємо в пласт, як для пельменів. Змащуємо олією і ріжемо тонкими смужками.
- Кладемо на край фарш і загортаємо кілька разів трикутником, відрізаємо від смужки та защипуємо краї. Так робимо із усіх смужок.
- Обсмажуємо цибулю для підливи, додаємо моркву терту, перемішуємо і тушкуємо.
- Вводимо томатну пасту або сік, солимо і перчимо.
- Викладаємо шар пельменів, змащуємо олією. Так складаємо всі пельмені.
- Наливаємо 500 мл кип’ятку і тушкуємо на невеликому вогні під кришкою 20 – 30 хвилин.
Дуже смачна та ароматна страва, яка нагадує пельмені та голубці одночасно. Ситно, просто та незвично.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua