Особлива заготовка на зиму: баклажани із солодким перцем

Така закуска буде не тільки вдалим доповненням святкового столу, вона стане однією з ваших улюблених закусок. Баклажани із солодким перцем, виходять пікантними, з легкою гостротою.

Інгредієнти:

  • солодкий перець, 1 кг
  • баклажани, 1 кг
  • кріп і петрушка по пучку
  • часник, 20 зубчиків
  • лавровий лист, 2 шт
  • перець духмяний, 4 шт
  • перець горошком, 12 шт
  • вода, 300 мл
  • цукор, 100 г
  • сіль, 1 ст.л
  • оцет 9%, 40 мл

Приготування:

  1. Очищаємо баклажани від шкірки і ріжемо смужками за допомогою овочечистки. Можна замочити їх у підсоленій воді, якщо в них присутня гіркота.Зробила і не пошкодувала. Особлива заготовка на зиму: спеціально готую для новорічного столу
  2. Перці очищаємо від плодоніжки, акуратно вирізаючи її, залишаючи цілу чашечку.
  3. Опускаємо перці в окріп на пару хвилин, щоб вони стали м’якшими.
  4. Смужки баклажанів просушуємо паперовими рушниками і обсмажуємо з двох сторін на олії.Зробила і не пошкодувала. Особлива заготовка на зиму: спеціально готую для новорічного столу
  5. Часник пропускаємо через прес і змішуємо з дрібно різаною зеленню.
  6. Викладаємо часниково-зелену масу на кожну смужку баклажанів і звертаємо рулетики.
  7. Рулетиками фаршируємо кожен перчик.Зробила і не пошкодувала. Особлива заготовка на зиму: спеціально готую для новорічного столу
  8. У стерилізовані банки кладемо зелень, часник по парі зубчиків, перці, лавровий лист.
  9. Тепер укладаємо фарширований перець.Зробила і не пошкодувала. Особлива заготовка на зиму: спеціально готую для новорічного столу
  10. Варимо маринад з сіллю і цукром, оцтом, вливаємо в банки.
  11. Накриваємо банки кришками, ставимо на рушник в каструлі, вливаємо теплу воду по плечі банок.
  12. Стерилізуємо з моменту закипання води в каструлі 40 хвилин.Зробила і не пошкодувала. Особлива заготовка на зиму: спеціально готую для новорічного столу
  13. Закручуємо кришки, перевертаємо банки і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.Зробила і не пошкодувала. Особлива заготовка на зиму: спеціально готую для новорічного столу

Коли відкриваємо баночку, перець ріжемо порційними шматочками і красиво викладаємо на тарілку, подаємо закуску до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: