Особлива заготовка на зиму: баклажани із солодким перцем
від Denzhyttya
28 Серпня, 2021
Така закуска буде не тільки вдалим доповненням святкового столу, вона стане однією з ваших улюблених закусок. Баклажани із солодким перцем, виходять пікантними, з легкою гостротою.
Інгредієнти:
- солодкий перець, 1 кг
- баклажани, 1 кг
- кріп і петрушка по пучку
- часник, 20 зубчиків
- лавровий лист, 2 шт
- перець духмяний, 4 шт
- перець горошком, 12 шт
- вода, 300 мл
- цукор, 100 г
- сіль, 1 ст.л
- оцет 9%, 40 мл
Приготування:
- Очищаємо баклажани від шкірки і ріжемо смужками за допомогою овочечистки. Можна замочити їх у підсоленій воді, якщо в них присутня гіркота.
- Перці очищаємо від плодоніжки, акуратно вирізаючи її, залишаючи цілу чашечку.
- Опускаємо перці в окріп на пару хвилин, щоб вони стали м’якшими.
- Смужки баклажанів просушуємо паперовими рушниками і обсмажуємо з двох сторін на олії.
- Часник пропускаємо через прес і змішуємо з дрібно різаною зеленню.
- Викладаємо часниково-зелену масу на кожну смужку баклажанів і звертаємо рулетики.
- Рулетиками фаршируємо кожен перчик.
- У стерилізовані банки кладемо зелень, часник по парі зубчиків, перці, лавровий лист.
- Тепер укладаємо фарширований перець.
- Варимо маринад з сіллю і цукром, оцтом, вливаємо в банки.
- Накриваємо банки кришками, ставимо на рушник в каструлі, вливаємо теплу воду по плечі банок.
- Стерилізуємо з моменту закипання води в каструлі 40 хвилин.
- Закручуємо кришки, перевертаємо банки і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Коли відкриваємо баночку, перець ріжемо порційними шматочками і красиво викладаємо на тарілку, подаємо закуску до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua