Печінкові міні-тортики: бюджетно, смачно і красиво
від Denzhyttya
4 Грудня, 2020
Вже багато років поспіль я готую подібний печінковий тортик. Цей рецепт начинкою з овочів, яка відмінно просочує коржі, роблячи їх ніжними і смачними, мені подобається найбільше. І ще його дуже зручно подавати саме в вигляді невеликих тортиків.
Такі маленькі печінкові тортики можна приготувати, змінюючи при цьому смак готового виробу, з будь-якої печінки. Печінкові міні-тортики володіють прекрасними смаком, а часу на їх приготування йде дуже мало. Порціонна страва виходить ніжною, ситною і прекрасно підходить навіть для святкового столу.
Інгредієнти:
(Виходить 8 міні-тортиків з 24 коржів)
- 500 грам печінки
- два свіжих курячих яйця
- 1-2 столові ложки сметани
- дві столові ложки пшеничного борошна
- сіль і чорний мелений перець – за смаком
- рафінована соняшникова олія – для смаження
Для начинки
- дві середні головки ріпчастої цибулі
- 3 моркви середнього розміру
- 150 грам майонезу або соусу
- пучок будь-якої зелені
- два жовтки (для прикраси)
- ягоди калини – для прикраси
Приготування:
- Свинячу або курячу печінку подрібнюємо будь-яким зручним методом: в блендері або на м’ясорубці.
- У печінковий фарш вбиваємо одне свіже куряче яйце, солимо і перчимо до смаку, ретельно перемішуємо.
- Для того, щоб фарш був ніжнішим, додаємо сметану (краще використовувати густу сметану, жирністю більше 20%, вона не така кисла) і знову все перемішуємо.
- В останню чергу всипаємо борошно пшеничне, розмішуємо – і тісто для оладок з печінки готове.
- На розігріту сковороду наливаємо трохи олії без запаху, викладаємо по одній столовій ложці тіста, акуратно розрівнюємо його і випікаємо тонкі коржі. Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору: досить буде по одній хвилині на кожну сторону.
- Викладаємо коржі на дошку, застелену паперовим рушником: воно вбере зайвий жир.
- Для начинки необхідно буде обсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту на дрібній тертці моркву на сковороді, з невеликою кількістю олії.
- Пучок зеленого кропу (або будь-який інший зелені) дрібно січемо ножем.
- Кожну оладку змащуємо майонезом (або будь-яким іншим соусом), викладаємо трохи обсмажених (і охолоджених) овочів, посипаємо все зеленню.
- Другий корж змащуємо майонезом, перевертаємо і кладемо змащеною стороною вниз на перший. Далі продовжуємо формувати торт в такому ж порядку: з трьох шарів.
- На останній корж також викладаємо начинку, посипаємо зеленню і прикрашаємо тертим на дрібній тертці жовтком. Зверху можна викласти ягоди горобини або журавлини.
Готовим тортикам даємо час просочитися (приблизно дві години) і подаємо на стіл.
Джерело:
mandarynka.com.ua