Печінковий пиріг
від Denzhyttya
7 Вересня, 2021
Субпродукти – дуже делікатна кулінарна тема. Чи не кожен шеф-кухар вирішиться вводити їх в меню ресторану. Максимум, що можна знайти, так це чудовий паштет з чіабаттою і ягідним соусом. Однак страва, про яку ми розповімо вам сьогодні, гідно того, щоб отримати визнання на гастрономічному рівні. І це печінковий пиріг.
Все вірно, високий пиріг на пісочному тісті, а не знаменитий торт з печінкових млинців. Для нього точно так само використовується куряча печінка! А також ніжна вершкова заливка і дрібка зелені.
Інгредієнти:
- яйце 3 шт.
- сметана 250 мл
- вершкове масло 170 г
- сіль за смаком
- цибуля 500 г
- соняшникова олія за смаком
- сода 0,5 ч. л.
- куряча печінка 500 г
- пшеничне борошно 200 г
- зелень за смаком
Приготування:
- Приготуйте пісочне тісто: змішайте натерте вершкове масло з борошном, содою і 50 мл сметани. Замісити тісто, скачайте в кулю і приберіть його в холодильник.
- Наріжте цибулю і обсмажте її в рослинній олії до золотистого кольору.
- На тій же сковороді обсмажте курячу печінку. Подрібніть її в пасту і змішайте з цибулею. Посоліть і поперчіть суміш за смаком.
- Викладіть тісто у форму для запікання і зробіть основу для пирога з бортиками.
- Викладіть печінкову суміш на тісто і залийте яйцями, збитими з сметаною, що залишилася. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин при 180 градусах.
Рецепт простий, але вкрай вдалий. Печінковий пиріг із задоволенням їдять навіть вибагливі діти. Урізноманітнити смак пирога можна соусом зі смородини і часником: вони добре поєднуються з курячою печінкою. Бажаємо вам приємного смаку!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya