Печінковий торт, який прикрасить будь-яке застілля: неймовірна закуска за новим рецептом

Готую печінковий торт по-новому! Така закуска прикрасить будь-яке застілля – просто чудовий і смачний рецепт!

Цей рецепт печінкової закуски мій улюблений, кілька цікавих прийомів та хитрощів зроблять торт неймовірно смачним! Приємно здивує закуска близьких та гостей!

Зараз ще й літо, спека, таку страву можна подати хоч на вечерю хоч на обід. Холодне, ситне і дуже смачне!

Інгредієнти:

Для печінкових коржів:

  • Куряча печінка 500 грам
  • Гречка у сухому вигляді 80 грам
  • Цибуля 1 шт.
  • Яйця 3 шт.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Сушений часник 0,5 ч. л.
  • Чорний мелений перець
  • Борошно 2-3 ст. л.
  • Олія 1 ст. л.

Начинка:

  • Печериці 400 грам
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Помідори чері для прикраси

Соус:

  • Кріп
  • Часник 5 зубчиків
  • Солодкий чилі соус 2 ст. л.
  • Майонез 3-4 ст. л.

Приготування:

  1. У блендері або за допомогою м’ясорубки перемелюємо в кашу курячу печінку та цибулю.
  2. До маси додаємо яйця та спеції: сушений часник, сіль, чорний мелений перець.Печінковий торт, який прикрасить будь-яке застілля: неймовірна закуска за новим рецептом
  3. Потім всипаємо відварену гречку, трохи борошна, вливаємо олію і добре перемішуємо.Печінковий торт, який прикрасить будь-яке застілля: неймовірна закуска за новим рецептом
  4. Переливаємо “тісто” на деко, застелене пергаментом рівномірно розподіляємо і відправляємо запікатися в духовку на 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.Печінковий торт, який прикрасить будь-яке застілля: неймовірна закуска за новим рецептом
  5. Готовий корж після запікання потрібно повністю остудити.
  6. Для прошарку обсмажуємо до м’якості дрібно нарубану цибулю, додаємо печериці нарізані пластинами і готуємо до випарювання рідини.Печінковий торт, який прикрасить будь-яке застілля: неймовірна закуска за новим рецептом
  7. У процесі не забуваємо додати щіпку солі та перцю.
  8. Для соусу дрібно рубаємо кріп, натираємо часник, додаємо майонез і солодкий соус Чилі.Печінковий торт, який прикрасить будь-яке застілля: неймовірна закуска за новим рецептом
  9. Солодкий Чилі у мене свій (незабаром обов’язково буде рецепт), але можна купити і в магазині, вибір таких соусів великий.
  10. Корж, що остигнув, нарізаємо на рівні частини (в ідеалі 3-4) і збираємо торт. Перший корж змащуємо соусом, викладаємо грибну засмажку і повторюємо так до верху.Печінковий торт, який прикрасить будь-яке застілля: неймовірна закуска за новим рецептом
  11. Останній корж змащуємо соусом, прикрашаємо свіжими помідорами та зеленню кропу (або будь-якою на ваш смак).Печінковий торт, який прикрасить будь-яке застілля: неймовірна закуска за новим рецептом
  12. Готовий тортик прибираємо настоятися в холодильник щонайменше на пів години, а в ідеалі на 1-2 години.

Виглядає неймовірно, яскраво та апетитно! З таким соусом торт просто незрівнянний! Закуска буде доречною на будь-якому столі!Печінковий торт, який прикрасить будь-яке застілля: неймовірна закуска за новим рецептом

Якщо любите печінку і, особливо, тортики з неї, обов’язково приготуйте цей цікавий рецепт, порадуйте себе, близьких та гостей!

Гречка в рецепті абсолютно не зайва, її зовсім трохи, але вона надає всій страві свою особливу нотку.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: