Печінковий торт, який прикрасить будь-яке застілля: неймовірна закуска за новим рецептом
Готую печінковий торт по-новому! Така закуска прикрасить будь-яке застілля – просто чудовий і смачний рецепт!
Цей рецепт печінкової закуски мій улюблений, кілька цікавих прийомів та хитрощів зроблять торт неймовірно смачним! Приємно здивує закуска близьких та гостей!
Зараз ще й літо, спека, таку страву можна подати хоч на вечерю хоч на обід. Холодне, ситне і дуже смачне!
Інгредієнти:
Для печінкових коржів:
- Куряча печінка 500 грам
- Гречка у сухому вигляді 80 грам
- Цибуля 1 шт.
- Яйця 3 шт.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Сушений часник 0,5 ч. л.
- Чорний мелений перець
- Борошно 2-3 ст. л.
- Олія 1 ст. л.
Начинка:
- Печериці 400 грам
- Цибуля 1 шт.
- Сіль
- Чорний мелений перець
- Помідори чері для прикраси
Соус:
- Кріп
- Часник 5 зубчиків
- Солодкий чилі соус 2 ст. л.
- Майонез 3-4 ст. л.
Приготування:
- У блендері або за допомогою м’ясорубки перемелюємо в кашу курячу печінку та цибулю.
- До маси додаємо яйця та спеції: сушений часник, сіль, чорний мелений перець.
- Потім всипаємо відварену гречку, трохи борошна, вливаємо олію і добре перемішуємо.
- Переливаємо “тісто” на деко, застелене пергаментом рівномірно розподіляємо і відправляємо запікатися в духовку на 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готовий корж після запікання потрібно повністю остудити.
- Для прошарку обсмажуємо до м’якості дрібно нарубану цибулю, додаємо печериці нарізані пластинами і готуємо до випарювання рідини.
- У процесі не забуваємо додати щіпку солі та перцю.
- Для соусу дрібно рубаємо кріп, натираємо часник, додаємо майонез і солодкий соус Чилі.
- Солодкий Чилі у мене свій (незабаром обов’язково буде рецепт), але можна купити і в магазині, вибір таких соусів великий.
- Корж, що остигнув, нарізаємо на рівні частини (в ідеалі 3-4) і збираємо торт. Перший корж змащуємо соусом, викладаємо грибну засмажку і повторюємо так до верху.
- Останній корж змащуємо соусом, прикрашаємо свіжими помідорами та зеленню кропу (або будь-якою на ваш смак).
- Готовий тортик прибираємо настоятися в холодильник щонайменше на пів години, а в ідеалі на 1-2 години.
Виглядає неймовірно, яскраво та апетитно! З таким соусом торт просто незрівнянний! Закуска буде доречною на будь-якому столі!
Якщо любите печінку і, особливо, тортики з неї, обов’язково приготуйте цей цікавий рецепт, порадуйте себе, близьких та гостей!
Гречка в рецепті абсолютно не зайва, її зовсім трохи, але вона надає всій страві свою особливу нотку.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!