М’який шоколадно-горіховий пиріг до чаю: швидко, просто і смачно, навіть торта не треба

Сьогодні ділюся з Вами рецептом шоколадно-горіхового пирога, який спокійно замінює торт. Готується швидко і дуже просто, а виходить неймовірно смачний і м’якенький.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Гаряче молоко – 130 грам
  • Цукор – 50 грам + 80 грам
  • Какао – 20 грам
  • Яйця – 2 штуки
  • Олія – 80 грам
  • Борошно – 130 грам
  • Розпушувач – 3 грама
  • Волоські горіхи – 40 грам

Шоколадна глазур:

  • Чорний шоколад – 60 грам
  • Вершкове масло – 40 грам

Приготування:

  1. У глибоку тарілку вливаємо гаряче молоко, всипаємо цукор, какао і змішуємо вінчиком.
  2. У чисту тарілку розбиваємо яйця, всипаємо цукор і змішуємо міксером. Додаємо олію і знову перемішуємо міксером.
  3. Вливаємо підготовлене молоко з какао і змішуємо міксером.
  4. Просіюємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо вінчиком. Додаємо подрібнені волоські горіхи і перемішуємо.
  5. Вливаємо тісто на форму 18 сантиметрів і відправляємо випікатися на 40 хвилин, при 180 градусах.
  6. Виймаємо пиріг з форми і зрізаємо тоненько верхівку.
  7. Верхівку подрібнюємо в кухонному комбайні.
  8. У невеликий сотейник викладаємо вершкове масло і часточки чорного шоколаду. Ставимо на повільний вогонь і варимо до розчинення.
  9. Поливаємо шоколадною глазур’ю пиріг і зверху посипаємо крихтою (яку зробили з верхівки пирога).

Смачного Вам чаювання і приємного приготування, нехай все вдається!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: