Печиво “Лимончики” ароматне та дуже красиве!
Ароматне лимонне печиво! Любителям чаю з лимоном присвячується!
⠀Дуже смачне печиво з приємним лимонним смаком і ароматом. Воно пряне всередині і хрустке, з розсипчастою скоринкою, зовні. Печиво дуже легко готується, пробуйте!
Печиво з начинкою ” Лимончики»
Тісто:
- 500 г борошна
- 50 г жиру(маргарин, смалець,)
- 50 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 чайна ложка харчової соди або розпушувача
- 1 уп. ванільного цукру
- 150 мл молока
- Щіпка солі
- 2 яєчних жовтки
- Цедра 1 лимона⠀
Начинка:
- 2 яєчних білка
- 200 г меленого мигдалю
- 2 уп. ванільного цукру
- 130 г цукру
- Цедра двох лимонів
- 1-2 ст. л. рому або подібного алкоголю (за бажанням)
Декор:
- Жовтий і зелений харчовий барвник
- 300 мл молока
- 200 г дрібного цукру
- 1 столова ложка рому
Приготування:
Спочатку змішайте яйця, жир, цукор, молоко і цедру лимона, потім частина борошна, змішану з розпушувачем і порубаним маслом, нарешті замісити борошно, що залишилося вручну. Тісто поставити в холодильник на 2 години
⠀
Начинка:
Збийте білки з цукром до густих піків, додайте мелений мигдаль, цедру і ром
⠀
Розкачайте тісто і виріжте кружечки, на кожен покладіть чайну ложку начинки. Згорніть. Стисніть / закріпіть краї. Викладіть на деко, вистелене пергаментним папером. Випікайте при температурі 160°С протягом 20 хвилин. Охолодити
Розділіть інгредієнти для декору – для жовтої частини взяти левову частку-тільки кінчики лимончиків будуть зеленими. Якщо хочете, можете їх робити повністю в жовтому кольорі. Змішати молоко, ром і барвник. Вмочити кожен лимон в отриманій суміші і обкатати в дрібному цукрі
Смачного!