Печиво з лимоном
від Denzhyttya
27 Вересня, 2022
Ідеальний десерт до чаю. Подушечки , близько 3 днів залишаються свіжими і хрусткими, а в поліетиленовому пакеті зберігаються ще довше. Їх готують як з додаванням лимонного соку для додання кислинки, так і без нього, але ми за перший варіант.
Інгредієнти:
- Вершкове масло 80 г
- Пшеничне борошно 300 г
- яйце 2 шт.
- розпушувач 2 ч. л.
- сметана 2 ст. л.
- лимон 1 шт.
- Соняшникова олія за смаком
- Цукрова пудра за смаком
- цукор 2 ст. л.
Приготування:
- Натріть цедру і вичавіть половину соку лимона. Збийте яйця з соком і цукром, потім додайте сметану, розм’якшене вершкове масло і знову збийте.
- Просійте в рідку суміш борошно з розпушувачем і додайте в неї цедру лимона. Замісіть пружне тісто і розділіть його на 3-4 частини, щоб зручно було розгортати.
- Товщина шару повинна бути не більше 0,5 см. Якщо розкачати дуже тонко, подушечки вийдуть хрусткими і порожніми всередині. Наріжте тісто на квадратики.
- Налийте рослинне масло на сковороду, щоб воно покривало її на пару міліметрів, і смажте квадратики з обох боків до золотистого кольору. Потім присипте цукровою пудрою. Готово!