Пиріг з корицею та сливами: смак з дитинства

Пиріг з корицею та сливами виходить просто чудовий, тане у роті, з ідеальним балансом усіх смаків. Замість сливи ви можете використовувати різні ягоди і фрукти на свій смак.

Інгредієнти:

  • яйця, 3 шт.
  • цукор, 6 ст. л
  • сіль дрібку
  • олія соняшникова, 50 г
  • молоко, 70 мл
  • борошно, 220 г
  • розпушувач та кориця по 1 ч.л
  • окріп, 100 мл
  • сливи, 300 г

Приготування:

  1. Яйця починаємо збивати із сіллю і всипаємо цукор, збиваємо масу близько 7 хвилин до пишності, густоти.
  2. Вливаємо молоко і олію, збиваємо далі до однорідності.
  3. Борошно просіюємо та з’єднуємо з розпушувачем, корицею та всипаємо в основу, збиваємо до однорідності тіста.
  4. Вливаємо в тісто окріп, збиваємо.
  5. Сливи ріжемо на дві частини, забираємо кісточку і змішуємо часточки з тістом.
  6. Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.Пиріг з корицею та сливами: рецепт з дитинства
  7. Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 30-40 хвилин до рум’яності.
  8. Виймаємо пиріг із форми та охолоджуємо.Пиріг з корицею та сливами: рецепт з дитинства

Здоба виходить дуже м’якою, пишною з яскравим букетом аромату та смаку сливи та кориці. Тісто виходить із приємною текстурою, вологе від соку сливи, добре пропікається. Ягоди можна замінити часточками солодких яблук, виноградом без кісточок, в’яленим чорносливом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: