Перець болгарський, маринований за особливим рецептом!
від Denzhyttya
4 Вересня, 2021
Якщо хочете мати в запасі бездоганну добавку до будь-яких гарнірів, раджу зробити на зиму пікантний і соковитий маринований перець! Гарантую, що цей солодкий болгарський консервований перець буде постійним гостем на вашому сімейному столі. Універсальні закуски на зиму – суттєва економія сімейних фінансів в холод!
Інгредієнти:
- Вода 1 літр
- Олія соняшникова 200 мл.л.
- Оцет 9% 150 мл.л.
- Сіль 2 ст.л.
- Цукор 250 гр
- Перець 3 кг очищений
Спеції на одну банку
- Перець духмяний 4-5 шт
- Лавровий лист 2 шт
- Гвоздика 2 шт
- Кориця на кінчику ножа
Приготування:
- Для приготування маринаду поставте на плиту об’ємну емальовану миску, налийте в неї воду, олію, столовий оцет, насипте цукор, сіль, перемішайте склад і доведіть до кипіння на інтенсивному вогні.
- Приготуйте очищений і нарізаний великими смужками болгарський перець, поміщаючи його за три підходи в миску до закипілого маринаду і знову доведіть масу до кипіння. Потім перемішайте склад, проваріть перець ще пару хвилин.
- Викладіть в кожну стерильну банку по кілька горошин запашного перцю, а також лавровий лист, гвоздику, корицю, щільно заповнюючи їх провареними частинами болгарського перцю і прикрийте стерильними кришками.
- Розлийте гарячий маринад доверху банок з перцем, щільно закрийте їх кришками. Після цього переверніть банки, перевіряючи їх на герметичність, прикрийте зверху щільним пледом до охолодження.
Всім смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки