Перловка з куркою в духовці – покроковий рецепт
від Denzhyttya
7 Грудня, 2020
Даний рецепт приклад того, що з найпростіших і недорогих продуктів можна приготувати дуже смачну страву. Запікаємо курячі стегна разом з перловкою в духовці. Ця страва кращий варіант для обіду, нею можна ситно нагодувати всю сім’ю. М’ясо готується разом з гарніром, це дуже зручно, економиться час, не мажеться багато посуду. Для соковитості обов’язково додаємо овочі, заздалегідь обсмажуємо їх в олії. Також овочі роблять страву яскравою і апетитною. Перловка в процесі тушкування вбирає в себе і овочеві та м’ясні соки, виходить м’якою, соковитою, розсипчастою і ароматною.
Інгредієнти:
- Перлова крупа – 300 г
- Куряче стегно – 4 шт
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт
- Морква – 1-2 шт
- Вода – 600 мл
- Паприка – 1/2 ч.л
- Приправа каррі – 1/3 ч.л
- Часник – 2-3 зубчик
- Соняшникова олія – 3-4 шт
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
- Підготуйте необхідні продукти за списком.
- Перлову крупу кілька разів промийте, потім залийте холодною водою. Дайте перловці постояти у воді 1-2 години, щоб вона трохи розбухла.
- Курячі стегна обполосніть, покладіть в глибоку ємність, всипте паприку, каррі, чорний перець і сіль. Додайте пропущений через прес часник, влийте трохи соняшникової олії, ретельно перемішайте, щоб прянощі рівномірно розподілилися по стегнах. Відставте м’ясо в сторону, щоб воно промаринувалося.
- Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками, закиньте на розігріту олійну сковороду, смажте 2 хвилини до м’якості.
- Моркву натріть на грубій терці, додайте до цибулі, перемішайте, і продовжуйте пасерувати овочі спільно наступні 5 хвилин на середньому вогні.
- Пасеровані овочі перекладіть у термостійку форму. З крупи злийте рідину, додайте перловку до овочів, посоліть, поперчіть, перемішайте і розрівняйте лопаткою.
- Зверху викладіть мариновані курячі стегна.
- Влийте в форму необхідну кількість гарячої води. Рідина повинна покрити всю крупу. Духовку прогрійте до 190 градусів, всередину поставте форму. Запікайте страву приблизно 50 хвилин. Потім температуру зменшіть до 100 градусів, запікайте ще 15 хвилин до готовності. Якщо в перебігу процесу запікання вся рідина вбереться в крупу, то її можна підлити.
- Готову страву трохи охолодіть, перекладіть в тарілку, подайте на стіл. Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки