Пікантний листковий салат “Ананас”
від Denzhyttya
5 Жовтня, 2020
Салат завжди відмінно виглядає на святковому столі.
Дуже смачний, ситний і простий у приготуванні салат!
Інгредієнти:
- картопля – 3 середніх
- куряче м’ясо – 1 грудка
- яйця – 3 шт
- сир типу «Російський» – 100 г
- мариновані огірки – 4-6 шт
- червона цибуля – 1 середня цибулина
- сік половини лимона
- печериці мариновані
- пір’я зеленої цибулі для прикраси
- майонез
- сіль
- чорний мелений перець
Рецепт приготування:
- 1.Зварити картоплю в мундирі до готовності. Остудити, почистити, натерти на крупній тертці.
- Яйця зварити круто, остудити, почистити, натерти на крупній тертці.
- Куряче м’ясо відварити, остудити і нарізати дрібними шматочками.
- Огірки нарізати дрібними кубиками.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Цибулю дрібно нарізати, на 5 хв залити лимонним соком, потім сік злити і при бажанні промити холодною водою.
- Викладати салат шарами у вигляді овалу на блюдо, кожен шар промащувати майонезом, крім шарів цибулі і огірка.
1-й шар: картопля
2-й шар: цибуля
3-й шар: половина курячого м’яса
4-й шар: мариновані огірки
5-й шар: що залишилося куряче м’ясо
6-й шар: сир
7-й шар: яйця
Для прикраси печериці нарізати тонкими пластинками.
Верхній шар салату добре змастити майонезом і прикрасити пластинками грибів, укладаючи у вигляді черепиці.
Зробити верхівку «ананаса» з пір’я зеленої цибулі.
Смачного!
Джерело:
likecooking.ru